bugün

eruh

kürtler yalan söylüyor!

evet eğmece bükmece yok netim. bu ülkede yapılmış olan hatalar telafi edilmeliydi. anadili yasaklanmış, faili meçhullere kurban gitmiş, aşiret düzenine terkedilmiş bu gerikalmışlık ortadan kaldırılmalıydı. bu şarttı. bu günlerde böyle bir süreç içerisine girildi de. çeşitli fikirler ortaya sürülüyor, görüşler alınıyor. şu an için ortada bir somutluk olmasa da atılan adımlar mutlak suretle gerekli.

hiçbir zaman kürt halkına düşmanlık gütmemiş olan, nice tabutlar kaldırıp 'kürt, türk kardeştir.' diye bağıran, ikili ilişkilerde etnik kimliği önemsemeyen türkler bu süreci olgunlukla karşılıyor. ancaak bu sıralar durum öyle bir noktaya geldi ki bu türkler şaşkın ve üzgün. çünkü gardaşları aynı duyarlılıkta değil. sizin hassasiyetleriniz mi var ey kürtler? bu vatanın da hassas olduğu noktalar var ve bunlardan biri pkk'dır. o şerefsiz bebek katilleri, * kendilerine destek vermeyen köyleri yakıp yıkan, köylerden adam kaldıran, silahsız erleri kahpece vurmaktan geri kalmayan bu örgüt türk milletinin vicdanında hiçbir zaman beraat edemeyecektir. bu örgütün elebaşısını kendilerine lider görenler, bu beş para etmez adamı karşımıza oturtmaya çalışanlara da sözüm odur ki bu çabanız ancak yaramıza tuz basar. bugüne kadar terör yüzünden tek türk bile kalkıp kürt komşusunu incitmemiştir ve bu olgunluk otuz yıldır sürüyor.

şimdi üzülerek söylüyorum ki sen bizim ciğerimizin yandığı yeri, günü bu orospuçocuklarını simgeleştirmek için kullanmak istiyorsun ve bunu doğa festivali altında yapıyorsun. hani otuz yıldır süren olgunluk var ya hani şu kardeşliğimiz bunun altına dinamit koyuyorsun. yapma, etme! eğer sen bunu söylüyorsan; 'apo benim liderim direniş ateşi eruh'ta yandı.' diyorsan kusura bakma sen barışı değil savaşı istiyorsun. senin derdin kardeşlik de değil. kusura bakma ama güzel kardeşim, sen yalan söylüyorsun.