bugün
- sözlük kızlarının kekleri18
- dindarların çoğunun fakir olması7
- mazotun yarım litresi 50 tl28
- dantelli sütyen takan erkek6
- yesene beni diyen kız8
- 19 eylül 2026 trabzonspor galatasaray maçı7
- palamut7
- neme lazım diyen erkek3
- bursa daki iskender festivalindeki görüntüler2
- 2026 sonbaharında izmir3
- meyhanede masayı yumruklayıp hancı hancı demek9
- ölümden korkuyor musunuz17
- kız sesi duymak için müşteri hizmetlerini aramak7
- illüminati ve grup sex ayinleri4
- bara giden erkeğin asıl amacı12
- sözlük kızları dertleşiyor3
- masada aniden ayağa kalkıp şiir okuyan erkek15
- papazla imam olmak2
- joseph weber2
- ghost rider5
- seninleyken kendim olabiliyorum6
- artı oy alamama krizine girmek3
- matrix te yaşadığımız gerçeği8
- fenerbahçe tarfin'in euroleague süper kupa zaferi2
- vombatların kakasının küp şeklinde olması3
- zalbert ramstein8
- anın görüntüsü21
- sözlükte ne değişti6
- sabahları sevilen şeyler10
- benim babamın siki kutu kola gibidir5
- intihar düşüncesi6
- sözlük yazarları istanbul'un fethine katilsalardi3
- uludağ itiraf18
- ben basit bir insanım5
- cumartesi kahvaltısı5
- yahudi düşmanlığı4
- arkadaşlar ben yine kilo aldım ya17
- akçe2
- yanlış karaya çıkan recep ivedik2
- cumartesi günü sözlükte takılan asosyaller4
- queen feristah15
- flört etmeyen liberter öğretmen4
- sudekiray2
- sözlüğe resim yüklenememesi3
- aşk6
- amerikan küfürleri3
- ekşi sözlük8
- evliliği zorlaştırmak3
- bir bela geliyor28
- fusya semsiyeli yabanci20
semente edilecek çelik, sementasyon çeliklerinden seçilerek yapılır. karbon oranı % 0,3ten az olanlar çelikler doğrudan su verme ile sertleştirilemezler.
sementasyon bir karbürizasyon işlemidir. çok yoğun ortamdan az yoğuna karbon diffüzesiyle gerçekleştirilir. bir yüzey sertleştirme işlemi olduğundan, önemli olan yüzeyin sertleşmesidir. makina parçalarının iç kısmının sünek olması titreşim söndürme kabiliyetleri açısından önemlidir. yüzey derinliği kontrolü yapılabilir. (erf, gauss hata fonsiyonu)
sementasyon katı ortamda yapılırsa buna kutu sementasyonu adı verilir. semente edilecek çelik, çelik sacdan yapılı bir kutu içinde, silisyumu düşük nitelikli kömür tozuna (karbon kaynağına yani) sarılarak fırına verilir ve östenit bölgeye ısıtılır. östenit bölgeye ısıtmanın anlamı şudur, kübik yüzey merkezli yapıda daha çok karbon ertilebilir. kafes daha fazla karbonu alabilir, fırında soğutulan parça daha sonra kutudan çıkarılır ve tekrar fırına sokularak 2. defa östenit bölgeye ısıtılır. burada karbon oranı değişen parça yüzeyi söz konusu olduğundan, 2. a3 sıcaklığı farklı olacaktır artık. östenit bölgeye çıkarılan parça artık sertleştirme ( suverme) amacıyla 2.defa ısıtılmış olacaktır. ve martenzitin kırılganlığını gidermek için ardından bir temperleme(menevişleme) çakılır.
sıvı ortamda tuz banyoları, nacn (sodyum siyanür) gibi karbon oranı yüksek sıvılar kullanılır. sıvı ve gaz ortamda diffüzyon (atomsal yayınma) katıdakine göre daha yüksektir. ayrıca diffüzyon zaman isteyen bir iştir. sıvı olarak nacn kullanılırsa, siyanürün karbonu çelik yüzeyine geçer. ancak siyanür çok zehirli bir sıvı olduğundan bu işlem ekstra dikkat gerektirmektedir. tuz banyosundan çıkarılan parça, artık su havuzuna atılarak sertleştirilir. temperlemeye bu durumda ihtiyaç duyulmaz.
sementasyon bir karbürizasyon işlemidir. çok yoğun ortamdan az yoğuna karbon diffüzesiyle gerçekleştirilir. bir yüzey sertleştirme işlemi olduğundan, önemli olan yüzeyin sertleşmesidir. makina parçalarının iç kısmının sünek olması titreşim söndürme kabiliyetleri açısından önemlidir. yüzey derinliği kontrolü yapılabilir. (erf, gauss hata fonsiyonu)
sementasyon katı ortamda yapılırsa buna kutu sementasyonu adı verilir. semente edilecek çelik, çelik sacdan yapılı bir kutu içinde, silisyumu düşük nitelikli kömür tozuna (karbon kaynağına yani) sarılarak fırına verilir ve östenit bölgeye ısıtılır. östenit bölgeye ısıtmanın anlamı şudur, kübik yüzey merkezli yapıda daha çok karbon ertilebilir. kafes daha fazla karbonu alabilir, fırında soğutulan parça daha sonra kutudan çıkarılır ve tekrar fırına sokularak 2. defa östenit bölgeye ısıtılır. burada karbon oranı değişen parça yüzeyi söz konusu olduğundan, 2. a3 sıcaklığı farklı olacaktır artık. östenit bölgeye çıkarılan parça artık sertleştirme ( suverme) amacıyla 2.defa ısıtılmış olacaktır. ve martenzitin kırılganlığını gidermek için ardından bir temperleme(menevişleme) çakılır.
sıvı ortamda tuz banyoları, nacn (sodyum siyanür) gibi karbon oranı yüksek sıvılar kullanılır. sıvı ve gaz ortamda diffüzyon (atomsal yayınma) katıdakine göre daha yüksektir. ayrıca diffüzyon zaman isteyen bir iştir. sıvı olarak nacn kullanılırsa, siyanürün karbonu çelik yüzeyine geçer. ancak siyanür çok zehirli bir sıvı olduğundan bu işlem ekstra dikkat gerektirmektedir. tuz banyosundan çıkarılan parça, artık su havuzuna atılarak sertleştirilir. temperlemeye bu durumda ihtiyaç duyulmaz.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar