siyasi bir simge olarak turban

2008 yılının ikinci yarısından itibaren, tartışmalarına hız verdiğimiz ancak bir yere varamadığımız konu "türban" . bir bayan hem türbanlı hem laik olabilir mi? türban siyasi bir simge mi? ... diye tartışıldı. ve bazı partiler ve yandaş medya, insanların çağdaşlık derecesini, türban takıp takmamaya indirgedi. türban takan bayanın laik olamayacağı sonucuna vardılar kendilerince. aradan zaman geçti, seçim kampanyaları başlayınca "başörtüsü açılımı" , "çarşaf açılımı" başlattılar. arkadaş hani hem türbanlı hem laik olunmuyordu * . madem açılım yapacaktın, madem insanları kıyafetlerine seçimlerine göre ayırmıyordun, madem isminle müsemma, halk partisi olmaya karar verecektin bunca yıl sonra, niye kopardın onca yaygarayı. bu ne perhiz ne lahana turşusu.
ayrıca siyasiler, bütün enerjilerini bu konuya harcadıkları için ekonomi yerlerde süründü. ama bunun ceremesini yine vatandaş çekti. onlar her ay dolgun maaşlarını afiyetle yerken, vatandaş, evine bir kilo sebze almaktan aciz duruma düştü.

siyasi bir simge olarak türban, siyasi bir simge olarak bandana, siyasi bir simge olarak şapka, siyasi bir simge olarak parka, siyasi bir simge olarak bıyık, siyasi bir simge olarak rozet... yasaklayın hepsini. yok ama bu konu türban kadar tutmuyor değil mi?
elin oğlu aya çıkıyor, biz düşmüşüz milletin başındaki iki metre bezin derdine.