bugün

pol pot

ülkesinde herkesin çiftçilik ile uğraşması hayaliyle yaşayan eski kamboçya lideri. liderliği dönemindeki en büyük arzusu halkının tamamını çeltik tarlalarında çalıştırıp, herkese eşitlik getirmekti. bunun için ülkedeki tüm okul ve kurumları kapatıp burdakileri çeltik tarlalarına gönderdi. karşı çıkanları ise idam ettirdir.
pol pot dönemi insanlık için tam bir karanlık dönemidir. baskı, şiddet, zulum ve ölümlerle dolu bir dönem. her şeyin suç olduğu bir dönem. serbest olan tek şey ise çeltik tarlasında çalışma ve lidere hizmet etmek. o dönem için en ufak farklılık bile ölüm cezası nedenidir, örneğin gözlüklü olmak bir ajanlık ve sisteme karşı gelme işareti olarak algılanıp idama sebebiyet vermektedir.
komünizme inanması ve bunu uygulamaya geçirmek istemesiyle, komünizme en fazla zarar veren insanlarda biri olmuştur. keşke köyünde kalsaydı, hiç komünist olmasaydı demek gelir insanın içinden. böylece abuk sabuk adamlar ikide bir çıkıp, pol potu örnek göstererek komünizmin ne kadar kötü bir şey olduğunu söyleyip durmazdılar.
güncel Önemli Başlıklar