bugün
- enayimiknatisii9
- ibne miyim acaba diye sorgulamak7
- en güzel sevişme11
- sözlükte salça olunabilecek altenatif yazarlar14
- kadınların dışarı çıkmasının tek amacı12
- namazında niyazında erkek10
- tai lung9
- zall'ın sözlükte bir kızla sevgili olması8
- sözlükte birbiriyle kavga eden yazarlar5
- bu koyden olsam ne olacak18
- yeni parti33
- nasıl bir sevgiliniz olmasını isterdiniz2
- vermio11
- nervio35
- true çaylak olsun kampanyası9
- kasiyer kıza nasıl açılırım23
- pinhani4
- bir organınızdan vazgeçmeniz gerekse9
- fuhuş yapmayan içki içmeyen kumar oynamayan insan3
- sigmund freud vs carl gustav jung2
- true'yi yedirmeyiz7
- chp nin camileri ahır yapması6
- bir kilo patatesin 50 lira olması9
- sinsice kavga izleyen yazarlar9
- ahmet sezer bey'in esprilerine gülmeyen insan6
- sözlükte aşık olmam3
- insan olmaya ceyrek kala19
- boyumun kaç cm olduğunu itiraf ediyorum3
- imamların maaşı çok diyen öğretmen10
- ben ahbap derneğine güveniyorum17
- güne bir şarkı bırak9
- ioçk'nın müziği4
- seri gizli artı oy veren melek15
- hem kemalist hem sosyal demokrat olunmaz7
- pire için yaktığınız en büyük yorgan4
- kirazın kilosunun 150 tl olması4
- dikkat dikkat ismet efendi ülkeye giriş yapmıştır3
- ahmet sezer bey15
- rizeli kızlar3
- nervionun merak ettiği yazar21
- velvet53
- true'yi eskorta emanet etmek10
- erecto birader del kopar4
- günahkarlar ölüdür2
- şeytan6
- meriç nehrinin yönü3
- kürt feodalizmi4
- arkadaşlar sıkıldım4
- beni kim artılıyor amk5
- topluma nasıl faydalı olunur4
Platon bir gün, ülkenin en büyük bilgesinin yanına gider. Bilge onu karşılar ve oturup sohbet etmeye başlarlar. Platon bilgeye döner ve "Sen bu dünyanın en bilge kişisisin. Sen hayata dair herşeyi bilirsin. Bana öyle bir anahtar ver ki, bütün kapıları açmamı sağlasın." der.
Bilge Platon'a döner ve, " Ama bu yükü taşıyabileceğinden emin misin ?" diye sorar.
"Evet" der Platon, " lütfen bana dünyanın en büyük hazinelerine ulaşmamı sağlayacak sırrı ver."
"Bunu bilmek, sana çok büyük bir sorumluluk yükleyecek" der bilge. " Bu sırrı öğrendiğinde,artık bunu saklayamazsın. Bunu yapman gerekecek. Eğer sırrı öğrendikten sonra uygulayamazsan, o zaman sır seni yavaş yavaş ölüme götürecek. Eğer kullanmazsan, sır senin başına bela olur. Bu çok kritik bir karar anıdır senin için, çünkü hem hazineyi hem de zehri tercih edebilirsin. Bunun için hazır mısın?
"Evet" der Platon." Bu sırrı taşımaya hazırım. Sırrı kullanacağıma dair yemin ederim sana. Eğer kullanmazsam, o zaman da başıma gelecekleri kabul ediyorum."
"O halde yaklaş yanıma" der bilge. "Kulaklarını dört aç ve beni dinle. Sana dünyanın en büyük sırrını veriyorum. Ama bunu bildikten sonra, kullanmazsan eğer,başına büyük bir dert alıcaksın."
Bilge büyük bir dikkatle Platon'un gözlerinin içine baktı ve bütün gücü ile sırrı açıkladı.
"işte budur dünyanın en büyük sırrı" dedi bilge. "Sana bütün hazineleri verecek olan sır budur. Çok basit ama çok büyük bir sırdır bu."
Platon şaşkındı. "Ama bu çok basit" dedi.
Bilge o sözünü bitirmeden yine sırrı haykırdı büyük bir sesle, "Yap..."
"Soru yok, yorum yok, endişe yok.Yalnızca yap.." diye haykırdı yeniden.
"Sana dünyanın kapılarını açacak olan sır budur işte!" dedi."Eğer muhteşem bir yaşam istiyorsan, o zaman git ve yap... Eğer başarı istiyorsan, zenginlik istiyorsan, git ve yap..."
Platon bir şeyler söylemeye çalıştıkça, şaşkınlığını dile getirmek istedikçe, bilge onu susturdu ve "Yap..." diye haykırdı. Platon sırrı öğrenmişti. Artık dünyanın en büyük hazinesine sahipti herşeyi elde edebilirdi. Sadece gitti ve "yaptı"
işte artık dünyanın en büyük sırrına sahipsiniz. Bu sır hayatınızı değiştirebilir. Bu sır sizi hayallerinizin de ötesine götürebilir. Başarılı mı olmak istiyorsunuz, gidin ve yapın. Zenginlik mi istiyorsunuz, gidin ve sadece yapın. Ne istiyorsunuz, sınırlı bir hayat mı yoksa, rüya gibi bir hayat mı? O zaman gidin ve yapın.
Bunu başarabilir misiniz?
Bunu yapabilir misiniz ?
Yapın o zaman!....
Bilge Platon'a döner ve, " Ama bu yükü taşıyabileceğinden emin misin ?" diye sorar.
"Evet" der Platon, " lütfen bana dünyanın en büyük hazinelerine ulaşmamı sağlayacak sırrı ver."
"Bunu bilmek, sana çok büyük bir sorumluluk yükleyecek" der bilge. " Bu sırrı öğrendiğinde,artık bunu saklayamazsın. Bunu yapman gerekecek. Eğer sırrı öğrendikten sonra uygulayamazsan, o zaman sır seni yavaş yavaş ölüme götürecek. Eğer kullanmazsan, sır senin başına bela olur. Bu çok kritik bir karar anıdır senin için, çünkü hem hazineyi hem de zehri tercih edebilirsin. Bunun için hazır mısın?
"Evet" der Platon." Bu sırrı taşımaya hazırım. Sırrı kullanacağıma dair yemin ederim sana. Eğer kullanmazsam, o zaman da başıma gelecekleri kabul ediyorum."
"O halde yaklaş yanıma" der bilge. "Kulaklarını dört aç ve beni dinle. Sana dünyanın en büyük sırrını veriyorum. Ama bunu bildikten sonra, kullanmazsan eğer,başına büyük bir dert alıcaksın."
Bilge büyük bir dikkatle Platon'un gözlerinin içine baktı ve bütün gücü ile sırrı açıkladı.
"işte budur dünyanın en büyük sırrı" dedi bilge. "Sana bütün hazineleri verecek olan sır budur. Çok basit ama çok büyük bir sırdır bu."
Platon şaşkındı. "Ama bu çok basit" dedi.
Bilge o sözünü bitirmeden yine sırrı haykırdı büyük bir sesle, "Yap..."
"Soru yok, yorum yok, endişe yok.Yalnızca yap.." diye haykırdı yeniden.
"Sana dünyanın kapılarını açacak olan sır budur işte!" dedi."Eğer muhteşem bir yaşam istiyorsan, o zaman git ve yap... Eğer başarı istiyorsan, zenginlik istiyorsan, git ve yap..."
Platon bir şeyler söylemeye çalıştıkça, şaşkınlığını dile getirmek istedikçe, bilge onu susturdu ve "Yap..." diye haykırdı. Platon sırrı öğrenmişti. Artık dünyanın en büyük hazinesine sahipti herşeyi elde edebilirdi. Sadece gitti ve "yaptı"
işte artık dünyanın en büyük sırrına sahipsiniz. Bu sır hayatınızı değiştirebilir. Bu sır sizi hayallerinizin de ötesine götürebilir. Başarılı mı olmak istiyorsunuz, gidin ve yapın. Zenginlik mi istiyorsunuz, gidin ve sadece yapın. Ne istiyorsunuz, sınırlı bir hayat mı yoksa, rüya gibi bir hayat mı? O zaman gidin ve yapın.
Bunu başarabilir misiniz?
Bunu yapabilir misiniz ?
Yapın o zaman!....
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar