bugün

sözlükteki islam karşıtları

olağan, normal hatta çok insani bir profildir.
iki önemli noktası var bu meselenin. sakin sakin, samimi olarak anlamaya çalışalım.

(kavga yok, laf sokma yok, kulp takma yok, başka yenilmişliklerin hırsını buradan çıkarmak yok.)

şimdi 'islam karşıtı' tanımlaması benim şahsi öngörülerime göre iki farklı manası olan yaygın bir tanımlama.

1. her hangi bir dine inanmayan ve ilahi kaynaktan ya da kaynaklardan gönderildiğine inanılan kuralları kabul etmeyen insanlar.
bu insanlar, müslamnların açısından bakılınca islam karşıtı, hristiyanların açından bakınca hristiyanlık karşıtı olarak nitelendiriliyorlar.

2. birde islam karşıtları var. yani fanatik hristiyanlar, fanatik yahudiler hatta dini tören olarak müslümanları kesen fanatik budistler ve sadece islama düşman olan fanatik ateistler.

Şimdi birinci profildeki insanların benim açımdan hiçbir sakıncası yok. hatta islami açıdanda bir sakıncaları yok. gayet doğal, gayet normal insanlar bunlar.
Sokata da olabilirler, okuldada sözlüktede olabilirler. Olsunlar. Kendi bilcekleri bir iş.

iknci grup insanlar tehlikeli. örneğin, bosnadaki sırplar, filistindeki yahudiler, keşmirdeki hristiyan milisler, afrikadaki katolik şövalyeler, çindeki kominist muhafızlar vb. bunlar açık düşman. tedbirli olmak lazım.

birde türk ateistler var. özellikle türk diye belirtiyorum. bu grubun bir kesimi tırnak içindeki ifadesiyle resmen çirkef insanlar. örneğin bazı ateistler var inanmıyorum ben kardeşim diyor ama bana küfür etmiyor. işte ben orada nasılki inanç özgürlüğümü savunuyorsam o adamında inanmama özgürlüğü savunuyorum. küfür etmeyen ateistlere baskı yapan herkesin karşısındayım. her türlü gizli, açık tacizleri ayıp hatta günah kabül ediyorum.

ama şu çirkefler çekilmez oluyorlar. peygamberin eşcinselliğinden girip, allah'ın hangi cinsten olduğuna kadar bir sürü hadssizlik ve terbiyesilik içindeler.

sonuç: sözlükteki sağlıklı ruhları olan ateistlerin benim açımdan hiçbir negatif özellikleri yok. yani yeri geldimi fikrini beyan eden, ama allah inanan salak müslüman demeden kendi savını ortaya koyabilen bir adamsa, başımın üstünde yeri var.
hatta bir savunmaya bile geçme yada idiasını ispatlama zorunluluğu bile yok bence. inanmıyorum arkadaş der ve konu o anda kapanmış olur.

mesele samimiyette. innevel amelü binn niyet. yani: bütün amellerimiz niyetlerimze göre.
şimdi asıl fanatik müslümanlar hesap yapsın.
senin islam tarafında olman nefsinde mi, imanından mı? niyetin ne?
benim kendi derdime yanmam lazım. adam inanmıyorum demiş ve meseleyi mezara kadar kapatmış. ama ben inanıyorum, asıl zor olan benimki.