bugün

çeçenler özgürlük savaşçısı kürtler terörist

hepberaber götümüzün taa derinliklerinden element uydurduğumuz zaman elbetteki kürtler terörizmden çıkmıyor. adama sorarlar; bebeğim, kürdistan federe devletinin tarihi nedir, kürt pkk terörizminin tarihi nedir diye. değil mi?

veya şunu sorarlar; kürdistan bayrağı ne zaman kim tarafından kullanıldı; kürt terörismi ne zaman başladı diye.

hatta küfürlü olarak sorarlar; kürt folklörü derken, içerisinde 300 den fazla oyun olan çeçen folklörüne türkten çaldığın halay kırması oyunlarınla utanmıyor musun? hiç yüzün yok mu diye?

yok olmadı, yüzün kızarmadı, pişkinsin; gene sorarlar; resmi adı devlet-üt türkiye olan memlük devletinin kıyafetlerini "kürt kıyafeti" diye tanıtırken zerre kadar utanmaz mısın diye.

şimdi gerçekleri konuşalım, palavraları bir yana bırakalım. doz yayınlarından çıkmış kitaplarında "kürtlere özgürlük, ölsün faşist türkler" diye bağıran "baytar nuri" nin kitaplarından alıntı yapılarak yazılan vikipedi bilmem ne sayfalarını kaynak alacaksak yanmışız biz.

ulan bu memlekette sosyologlar, tarihçiler bok yemeye okuyor ha! osmanlıda baytarlık okumuş herif; adının başına dr. yazıyor, nuri dersimi; atıyor tutuyor, bir taraflarından tarih üretiyor, bizim yayıla yayıla dalga geçtiğimiz bu zat'ın kitapları, bu kürt kafatasçısının kitapları, gün geliyor karşımıza bilgi kaynağı olarak vikipediden çıkıyor. lan bırakın bu işleri.

kürt, hayatında kaç tane devlet kurmuş ki o topraklarda; o toprakları istiyor. o topraklarda kaç tane türk devleti kuruldu bir bak bakalım. memlüklerden tut, türki şehir devletinden inaloğullarından, dulkadiroğullarından taa ramazanoğullarına kadar. ondan evvel bizans zaten.

tarih götle yazılmaz! kanıtla yazılır. bilimle yazılır. dünya üzerinde insanlık varolduğundan bu yana bilmemkaçbin senedir 1 tane kürtçe yazıt yok. varsa yoksa 17.yy da yazılmış bir şerifname diye kürtlerden arada bahseden "efsanevi" nerde olduğu belli olmayan farsça bir yazıt var; hala daha kürt toprağı diyorsunuz. ne kürtü ne toprağı? tarihte kürtün izi yok ki toprağı olsun!

ama o topraklar buz gibi çeçen toprağı! o topraklar kanla canla sınırları çizilmiş; kanla canla bayrağı dikilmiş topraklar. o toprakların hürriyeti, bizim de şerefimizdir. her adige'nin onuru, türk'ün de onurudur.

întikamınızı kalbimize gömdük. elbet bir gün alacağız.