bugün

transfer bombaları

Her yaz gazetelerin tiraj kaygıları ile bir bir patlayan bombalardır. Tevez Beşiktaş forması kutsaldır giymek istiyorum der, Ronaldinho aziz başkanım beni al der, Messi küçüklüğümden beri Galatasaraylıyım açıklaması yapar.

Düşünün ki bir dönem fotospor fotoşop ile bütün dünya yıldızlarına fener forması giydirip her gün birini transfer etti. Transfer bombaları gazetenin satışlarını arttırmayı hedeflemekten öteye gitmez. Hatta gazeteler öyle hikayeler yazarlar ki gerçek üstüdür. Hemen Tevez'e fotomaç tarzı bir hikaye yazalım;

- Beşiktaş lı yöneticiler tevez'i izlemek için ingiltere'de yapılacak özel turnuvaya gidecekler.
Sanki tevez'i tanımıyorlar.
- Tevez'le görüşen as başkan xxx anlaşma sağlanması halinde tevez'in gelmek istediğini belirtti.
- Tevez Salı günü imza için istanbul'a gelecek.
- Tevez'in eşi ikna edilmeye çalışılıyor.
Tevez evli mi bu arada?

- Bayan tevez ada'da mutlu olduğunu bildirdi, transfer bir zilli yüzünden yattı. Beşiktaş rotayı Kamerunlu yıldız Eto'ya çevirdi. Barcelona'da mutsuz olan Eto Beşiktaş formasını seve seve ya da sike sike giyerim açıklamasında bulundu.
Herkes tevez'i o gün unutur ve iyi ki gelmedi lan eto daha iyi hem zenci it gibi koşar diye yorumlar. Kimse sorgulamaz lan bir haftadır gazete alıyorum boy boy Beşiktaş formalı tevez gördüm şimdi niye yalan oldu diye.

Unutmayın bir dönem fenerbahçe'nin ismini hatırlamadığım bir dünya yıldızını izlemeye, beğenirlerse almaya gittiğini yazan bir gazetemiz vardı. Fanatik. Fanatik yaptı bu işi adam dünya yıldızı, fenerin beğenisine sundu.

Galatasaray olayına hiç girmiyorum, her sezon borç batağındaki takıma yapılmadık transfer kalmadı, Allahtan 2 sezondur kewel, baros falan geldi de biraz gazeteler düzelme yoluna gitti.

Gazetelerin transfer bombalarından en önemlisi de yazdıkların transferin gerçekleşmesidir.

Transfer gerçekleşir gerçekleşmez akabinde manşet belli;

* ilk biz yazdık ! Tevez beşiktaş'da.
* Habercilik örneği; aldığı istihbaratın peşine düşen fotomaç transferi an an izledi.
Allah'ım sen akıl fikir ver. Bir de lan şu bize gelicekmiş, bu bizde oynayacakmış triplerine giren taraftarlara zeka ihsan eyle.

AMiN !