bugün

crysis warhead

grafikler falan tamam da olmamış ağzını sevdiğim olmamış. crysis yine biraz keyif vericiydi crysis warhead'ın ise ticari kaygılar güdülerek "ek görev paketi" adı altında süslenmesi de hoşuma gitmedi açıkçası. ortada boktan bir hikaye varki başı kıçı belirsiz. dört tane kore'li öldürdükten sonra hiç de yaratıcılık emaresi taşımayan tasarım kabızı uzaylıları dandik yöntemlerle yok ediyorsunuz. bir de çok kısa 4 saatte bitirdim oyunu. oyun sonunda yine bir klişe olan helikoptere binip ufuk çizgisinde kaybolma finalide artık kusturmaya başladı. tam "heh artık helikoptere bindik, sanırım artık ana konuya geçiyoruz derken oyunun bittiğini fark etmek tam bir hayal kırıklığına yol açıyor bünye üzerinde.
bir de ben bu crysis'in kore'li öldürme fetişzmine bir anlam veremedim. tamam batılılar tarafından yapılan oyunlardaki japon menşeili oyunlarda bulunmayan kapitalizm - emperyalizm propogandasını anlışılır buluyoruz bir şekilde.
ama oyunu yapanların türk olması da meseleye farklı bir boyut katıyor hani. hani nato, hani "müttefikimiz amerika", hani kore savaşı, hani kore gazisi derken böyle bir oyun biz türklere daha mı sempatik geliyor olması gerekiyor acaba?