bugün
- islam düşmanlarına epstein şoku7
- cristiano ronaldo vs lionel messi3
- isim koyarken çocuğunu düşünmeyen aile4
- sude sendromu7
- abur cuburlara gelen olağanüstü zam3
- finlandiya ve isveç'in nato üyeliği2
- iş verenlerin aç gözlü olması4
- 24 yaşında erkek 18 yaşında kız ilişkisi5
- şu anda ne yapıyorsun13
- bir şeyler söyle11
- 17 haziran 2026 avrupa parlamentosu'nun raporu2
- aşırı sinirli olmak3
- ben aşık yorguni sorularınızı cevaplıyorum15
- 30 lu yaşlar11
- sedat pekmez4
- sözlükte altın günü yapmak11
- erkeklerin kadınsılaşması9
- üstteki yazarın nicki ile akrostiş yaz8
- yeni insanlarla tanışmak istememek6
- eşek sucuğu16
- yaşlanınca bana kim bakacak sorunsalı6
- takıntılı biri olmak4
- insanların gözlem yapmaması7
- insanın bu hayattaki amacı17
- ayağına kaldırım taşı bağlanan caretta caretta3
- yalnızlıktan kafayı yiyen insan7
- kimseyi memnun edememek12
- aşık yorguni10
- kız olarak doğmanın muazzam avantajı4
- üşenirken yapılan saçmalıklar7
- chp içindeki alevi sünni kamplaşması12
- şirinevler8
- trumpın savaşı eline yüzüne bulaştırması4
- flörtlerin ilişkiye dönmeme sebebi11
- üstteki yazar hakkında fikrini söyle9
- kızartma yağından sabun yapmak8
- maldivler6
- bir kezonun elinden zehir olsa yemek5
- yaşamak üzerine2
- flört edinmek7
- 14 haziran 2026 avustralya türkiye maçı58
- biraderleri üst üste koymak7
- sigara içen erkek karizması3
- dünyanın en güzel omleti5
- insanların gözleme yapmaması4
- tuborg kırmızı seven kız4
- uludağ sözlüğün cenaze namazı6
- 20 li yaşların çabuk geçmesi12
- eşe mi pahalı hediye alınır metrese mi sorunsalı6
- yarın iş olması4
bad krozingen almanya´nin güneyinde freiburg-basel demiryolu üzerinde freibug´un 2o km altindaki bir kasaba. büyük bir kasaba degildir. devlet yolu b3 tam icinden gecer, almanya´nin güneyine inen yollarin belkemigi otoban a5´ten bu kasabaya bir cikis vardir. en önemli özelliklerinden birisi dünyanin sayili kalp uzmanlarinin birlikte kurdugu kardiyoloji hastanesidir. kalp hastaliklari konusunda dünyadaki en önemli merkezlerden birisidir. avrupa´da pekcok merkezde ölecegi kesinlesmis hastalar son care olarak bad krozingen´e gelir ve sifa bulurlar- bazilari da bulamaz-. cok cetin ameliyatlar yapilir. almanya´nin isvicre´yle olan güney demiryolu baglantisi tam icinden gecer, her iki üc dakika da bir tren gecer, hizli,yavas, yük...isvicre´ye, ve oradan da italya´da giden, güney hattini kullanan bütün trenlerin gectigi- ama cogunun durmadigi- bu istasyon´da fotograf makinenizle tren fotograflari cekmek icin bir onbes dakika oturdugunuzda mutlaka birkac ipek yolu gibi uzun yük treni, birkac banliyö treni, birkac bölgesel, birkac uluslararasi, birkac da hizli tren (ice-intercity express) resmi mutlaka cekebilirsiniz.
kardiyoji hastanesi´yle tren yolu arasindaki bölgeye genis bir bahce yapilmistir, ameliyata hazirlanan hastalarla ameliyati bitmis nekahat dönemi gecirmekte olan hastalar oturabilsinler diye büyük bir bahce yapilmistir,bu bahce duvarlarla sinirlandirilmamis, bir ucu bad krozingen kasabasinin sokaklarina acilir halde yapilmistir. ben bahce diyorum ama birkac hektarlik oldukca büyük bir alandir. tam ortasinda üstü kapali yanlari acik,ortasindan sahneye giden gecisin oldugu iki tarafina yüksek tribünler yapilmis büyük bir sahne, acik hava konser salonu insa edilmistir. burada herkes istedigi zaman enstrumanini getirip birseyler calmakta serbesttir. bazen tiyatro gruplari buraya gelir, bir tiyatro oyunu sergilerler. seyirci oradaki herkes olabilir. sadece tek tarafinda duvar olmasi, duvardan tribünlerin bittigi yere kadar tribünlerin arkasindaki direklerle arka tarafta, duvarla bitistirilmesiyle ön tarafta bu sahnenin üstü tamamen kapatilmistir.duvar dedigim yerde kapali odalar ve oldukca temiz tuvaletler bulunmaktadir. oradaki odalardan kilitli bir tanesinde üstü kapali anahtarlari yönetimde bulunan tam kuyruklu bir steinway&sons konser piyanosu bulunmaktadir. yönetim izin verirse bir aksam vakti -gece performanslari icin isiklandirma düzeni mevcuttur-ilanlar yaptirir girisi bedava konserler verbilirsiniz, ancak bu isin oldukca karmasik bürokratik islemleri vardir.bazen burada dünyaca ünlü piyanistler de calalarlar, o zaman sahnenin acik kismini bariyerlerle kapattirir, tam ortada acik olan yere de bir masa ve bilet kesen güzel bir kiz oturttururlar. oradan elde edilen paralarin ancak cok cüzi bir kismini calana verirler, hastane yönetimi bu konuda cok hassastir ve ancak hastaneye yardim amacli olarak girisi parali konserler verilmesine müsaade ederler. buradaki bahsettigim bu sahne icinde bir senfoni orkestrasini barindirabilecek kadar büyüktür. sahnede duran kisinin performansi her yerden duyulur, akustigi fena degildir,günün herhangi bir zaman dilinde oraya gidip birseyler calabilirsiniz. eger yaptiginiz sey güzelse etraftan gecenler ellerinde termoslarindaki kahveleriyle gelir tribünde oturur yaptiginiz seyi dinlerler. hastane yüzünden son derece internasyonel bir hava vardir, cinlisinden amerikalisina, bu insanlarin yakinlarina kadar cok insanin ugrak yeridir bad krozingen.
kardiyoji hastanesi´yle tren yolu arasindaki bölgeye genis bir bahce yapilmistir, ameliyata hazirlanan hastalarla ameliyati bitmis nekahat dönemi gecirmekte olan hastalar oturabilsinler diye büyük bir bahce yapilmistir,bu bahce duvarlarla sinirlandirilmamis, bir ucu bad krozingen kasabasinin sokaklarina acilir halde yapilmistir. ben bahce diyorum ama birkac hektarlik oldukca büyük bir alandir. tam ortasinda üstü kapali yanlari acik,ortasindan sahneye giden gecisin oldugu iki tarafina yüksek tribünler yapilmis büyük bir sahne, acik hava konser salonu insa edilmistir. burada herkes istedigi zaman enstrumanini getirip birseyler calmakta serbesttir. bazen tiyatro gruplari buraya gelir, bir tiyatro oyunu sergilerler. seyirci oradaki herkes olabilir. sadece tek tarafinda duvar olmasi, duvardan tribünlerin bittigi yere kadar tribünlerin arkasindaki direklerle arka tarafta, duvarla bitistirilmesiyle ön tarafta bu sahnenin üstü tamamen kapatilmistir.duvar dedigim yerde kapali odalar ve oldukca temiz tuvaletler bulunmaktadir. oradaki odalardan kilitli bir tanesinde üstü kapali anahtarlari yönetimde bulunan tam kuyruklu bir steinway&sons konser piyanosu bulunmaktadir. yönetim izin verirse bir aksam vakti -gece performanslari icin isiklandirma düzeni mevcuttur-ilanlar yaptirir girisi bedava konserler verbilirsiniz, ancak bu isin oldukca karmasik bürokratik islemleri vardir.bazen burada dünyaca ünlü piyanistler de calalarlar, o zaman sahnenin acik kismini bariyerlerle kapattirir, tam ortada acik olan yere de bir masa ve bilet kesen güzel bir kiz oturttururlar. oradan elde edilen paralarin ancak cok cüzi bir kismini calana verirler, hastane yönetimi bu konuda cok hassastir ve ancak hastaneye yardim amacli olarak girisi parali konserler verilmesine müsaade ederler. buradaki bahsettigim bu sahne icinde bir senfoni orkestrasini barindirabilecek kadar büyüktür. sahnede duran kisinin performansi her yerden duyulur, akustigi fena degildir,günün herhangi bir zaman dilinde oraya gidip birseyler calabilirsiniz. eger yaptiginiz sey güzelse etraftan gecenler ellerinde termoslarindaki kahveleriyle gelir tribünde oturur yaptiginiz seyi dinlerler. hastane yüzünden son derece internasyonel bir hava vardir, cinlisinden amerikalisina, bu insanlarin yakinlarina kadar cok insanin ugrak yeridir bad krozingen.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar