bugün

terör

terörü kim destekliyorsa da, kim gerçekleştiriyorsa da, kimin adı varsa altında üstünde sağ'ında da sol'unda da..



artık kime inanıyorsa..
o, belasını versin..



kelimeler kifayetsiz kalıyor.. "eğilmedik bükülmedik.." demek kolay, "yalnız kurt yenilmemeli" gibi ütopik ve faşizan cümleler de kurmak kolay..

gerçeklere baktığımızda durum öyle mi peki?
bir kısım kürtler, zarar veriyor; yıkıyor yakıyor.. türkler de geri kalmıyor.. olay kürt - türk meselesi mi? hayır, hiç sanmıyorum.. kişisel kine dönüyor bir süre sonra.. sonuçta herkesin hatası olan bir politikanın kurbanı olan "ezilen ırk" her zaman için korkulması gereken bir kesim oluyor..

sen adamı "dağda gezerken kart kurt diye sesi çıkıyordu kürt oldu sonra bu.." diye aşağılarsan adam devletin bankasını yağmalar.. sen adamı ezersen adam da senin polisini ezer; etkiye tepki kanunu fizikten geliyor ama hayatta da var işte, etki var, tepki var..

bize düşen de aradaki zinciri kırmak..türkü, ermenisi, azerisi, kürdü, çerkezi, lazı..


gelin canlar bir olalım.. hepimiz bu vatanın sahibiyiz, hepimiz ortağız.. kim ola ki çomak sokar bizim tekerimize, biz ona karşı durmalıyız.. ne türke yakışır "kürt" deyip kestirip atmak, ne de kürde..

iki taraf da ne derse desin, haksız.. çünkü kürt - türk ayrımı yapınca bir süre sonra çatışma doğuyor.. doğu'dan da doğuyor, batı'dan da.. doğusu batısı ayrı, bu vatanı tek düşünmek lazım; hepimizin bayrağı bir değil mi? o zaman nedir bu barış dışı çaba?

haaa, bir de bir kampanya vardı;. ermeniler de özür dileme kampanyası başlatmış, haberiniz yoktur diye söyledim.. hani ilk çıktığında "vatanı satıyorlar" diye çığrılmıştı ya, "öbür yaka"dan öyle gözükmemiş; onlar da satmışlar vatanlarını!