bugün

cumhuriyet halk partisi

bazılarınca açlık sefillik ve kıtlığı temsil ettiği iddia edilen parti.

efendim nedir argümanlar? "bin dohuz yüz kırhlarda ekmeği neyin garneylen alıyorduk" 2. dünya savaşı günleri naziler edirne'ye ha girdi ha girecek, ordu teyakkuz halinde genç bir devletsin ve ekonomik olarak süper değilsin.

bugün türkiye'de günde 6 milyon ekmek israf ediliyor, o günlerde nüfus 18-20 milyon falan, nereden baksan günde 1 milyon ekmeğin israfı demektir serbest bıraksan bir de savaş günleri. genç bir devlet, ordusu henüz savaşa tam olarak hazır olmayan bir devlet, ekonomisi oturmamış bir devlet! cumhuriyetin 15. yılı daha yeni bitmiş ulan!

1. körfez savaşı'nı yaşayan gençlere sormak lazım, anneniz babanız gece uyanıp televizyonda savaşı izlemiyorlar mıydı? günlük ekmek ihtiyacınız 3 iken 6-7 alınmıyor muydu ekmek? savaş döneminde bir talebi nasıl kontrol altına alacaksınız? o günlerde 1 tane bile ekmeğin israfına tahammül olmayacak düzeyde iken bir devlet söyleyin bakalım o çok bilmiş, bugün şartları ile 70 sene önceyi yargılamayı çok iyi bilen ibibikler nasıl kontrol altına alacaklardı? o her haltı bildiğini zanneden tayyip efendi'ye sormak lazım, bugün 3. dünya savaşı patlasa, ekmek talebini hangi büyük projesi ile kontrol altına alacak? 2. dünya savaşı sırasında karne uygulaması sadece türkiye'de mi vardı?

hadi bakalım tayyip efendi o kadar adamsa bugünkü, günlük 6 milyon ekmek israfını engellesin de görelim? elinde karneyle gezmek yetmez, bugün günlük 6 milyonluk ekmek israfını %50 azaltsın taksim meydanı'nda eşek gibi anırmazsam recep tayyip erdoğanım! o über beynini, her haltı bilmiş tavırlarını görmek istiyorum, ekmek talebini kontrol altına almasını bekliyorum.

tüp gaz kuyruğuna girmişler de incileri dökülmüş, girmeseyedik o zaman kıbrıs'a ha? ambargo uygulanmazdı o zaman sen de rahat rahat tüp gaz alırdın. 1970'lerdeki küresel petrol krizini de es geç tabi yorum yaparken.

tarihi, o günün şartlarına göre yargılamayı beceremeyen hödüklerin, bugünün şartlarına bakıp bugünün şartları ile bugün yargıladıkları partidir.

ayrıca, 220 milyar dolarlık borcu bütün devlet kurumlarını satarak nakde çevirdikleri halde 6,5 yıl içinde 500 milyar dolara çıkarmış bir parti değildir.
© copyright 2005 - 2026