bugün

sınavda boş kağıt vermemek için saçmalamak

Utancımdan yaptığım, ancak sonraları hocanın asilliğinden dolayı elim kırılaydı diye de utandığım eylem.
Hem de öyle ilkokulda lisede falan değil, bildiğin üniversitede, calculus'ün finalinde.

midtermlerden yirmişer almış yine coşmuş coşturmuşum; curve'ün bilmem kaç metre aşağısındayım. Neredeyse yükselerek magmaya değecek başım.Finale de ayıp olmasın diye giriyorum. başlamadan önce koca amfide "Yavrum ne biliyorsanız yazın, her şeyi bilmek zorunda değilsiniz. kopya çekmeyin." diyen tatlı sesiyle güneş gibi doğdu yine güneş hoca, çıktı gitti sonra. Kağıt bana ben kağıda boş boş bakıyoruz. Zaten yüksek matematiğe girişmemin saçma olduğu kesin; alçağına ne hayrım dokundu ki. Nasıl olsa F alacağım diye de notların kapağını kıvırmamışım.

Sürekli saati kontrol ediyorum, üç beş kişi çıkmaya başlasa da ben de kalksam artık diye bakınıyorum. Birkaç soruyu yaptım, her soruya bildiğim bir iki formülü iliştirdim ama o son soruya yazacak hiç bir şeyim yok. Sorunun ne dediğini bile anlamıyorum. sözlük serbest olaymıştı diye iç geçirirken birden edebî yönüm ağır bastı ve mektup tadında türkçe bir şeyler yazmaya başladım:

"Sevgili Güneş Hocam,
Sizden özür diliyorum.Kağıdımı boş vermeye utandığım için yazıyorum bunları. inanın sizinle bi ilgisi yok, siz süper anlatmıştınız ama benim matematiğe olan yeteneğim bu kadar. Çalışmıştım da üstelik. Neyse, umarım önümüzdeki dönem yine sizden alırım bu dersi. math105'te tekrar görüşmek üzre.
Öğrenciniz uzaktan kumandali essek"

Zaten kalacağım belli daha niye böyle salak bi harekete giriştiğime bi türlü anlam veremedim, öbür dönem demez mi "O sınav kağıdına mektup yazan gerizekalı hanginizdi?" diye. Ablam da "Valla disipline verebilir, Sağı solu belli olmaz." deyince Dünyam başıma yıkıldı, Güneş balçıkla sıvandı.

Fakat sınavlar açıklanınca bu mübarek insanın sağı solu belli olmayacağını anladım. Bi daha değil sınavına, dersine bile çalışmadan girmemeye tövbe ettim.

sonuç: 24, 32, 40'tan C+*, şimdi math106'da yine birlikteyiz, mutluyuz.
tanım: bazen hayat kurtaran eylem. hadi şimdi doğru okula yeğenim.