bugün

galatasaray

batrakov alınacağına yedek forvete sörloth, demirovic çekilse daha çok sevinirdim. uğur karakullukçu gibi tipler ve yaygaracılar sanki mutlaka en yüksek para en uzun süre boş kalan ofansif orta sahaya harcanmalı gibi bir algı yaptı.

osimhen yokken; yedek deniz gül; sıkıntı.
uğurcan yokken; yedek günay-jankat; sıkıntı.
davinson yokken; yedek sağ stoper lemina, kaan, singo sıkıntı.
torreira yokken; yedek ön liberolar aynı kalite değil sıkıntı.

kanatlar; sıkıntı yok, sane, leao, barış alper, yunus, armando değişmeli oynar. birisi yoksa öbürü var.
bekler; sıkıntı yok; eren-jakobs yakın, singo-sallai yakın.
orta saha; sıkıntı yok; batrakov, sara, ilkay, lemina, sane, yunus değişerek oynar.

peki geçen sezon durum neydi, aşağı yukarı böyleydi. omurga sağlamdı ama omurganın yedekleri kötüydü.

bu sezon galatasaray kadrosu yine omurgasını koruyan, kanatları ve bekleri yedekleyen ama yine osihmhen, uğurcan ve davinson gibi 3 kilit oyuncunun yedeklerinin çok zayıf olduğu bir kadroya dönüştü.

bu yüzden osimhen yokken senaryosunda sörloth'u yedekte tutmayı, uğurcan yokken az biraz daha iyi yerli kaleciyi kalede görmeyi daha çok isteyebilirdim.

leao her türlü lang'dan iyi oyuncu.
deniz gül'ün fizik gücü bitik icardi'den iyidir.
bitshabi hem sol stoper hem genç kadronun gençleşmesi güzel.

gelenler iyi, takviyeler güzel yapıldı ama kadro mühendisliği açısından boşluklar yine aynı seviyede boş kaldı diye düşünüyorum. hayırlısı olsun. osimhen, davinson, uğurcan, torreria, bunlar +25 maç yaptığı senaryoda gs yine ligi götürür.
© copyright 2005 - 2026