bugün

şarkı sözü yazmak

yoğun beyin mesaisi gerektiren uğraş.

zira yazım sırasında ritim gözetimi, duygunun altyapıya uygun tonda tasviri, doğru kelimeyi bulma ve kafiye kovalamaca gibi bir dizi süreçten aşılıyor. işin içine bir de mükemmeliyetçilik tribi girince, bir dörtlüğün dahi üzerinden defalarca geçiliyor; ardından gelen yeni barlarla birlikte daha önce yazdıkların da tekrar tekrar değiştiriliyor.

sanırım tam olarak bu yüzden ne zaman olaya girişsem bitiremeden yarıda bırakıyorum ve ertesi gün de ekseriyetle devam etmiyorum. derken tonla yarım bırakılmış iş ve hiçbir şey yapmadan geçen haftalar, aylar.

ve şunu fark ettim ki bir noktadan sonra insanın eli gerçekten çıkıyor. ritim duygusu köreliyor, kelimeler eskisi kadar rahat gelmiyor, lirikalitede de ister istemez bir düşüş gözlemleniyor. en can sıkıcı tarafı da burası sanırım; keza tekrardan eski seviyeye ulaşmak için yeniden birkaç parça üretmek, o pası atmak gerekiyor.

ki geçenlerde baktım, fena halde pas tutmuşum. kafam da güzeldi, oturup kendimi payladığım, eleştirdiğim bir şeyler çıkardım ortaya. ama büyük ihtimalle bunun da sonunu getiremeyip bir kenara bırakacağım.

da meraklısı şöyle buyurabilir:
https://voca.ro/1no5qfTQUA1S

sözleri:
görsel

tşkrler.

ha bir de ufak bir not. çalışma demonun demosudur. ona göre dinleyiniz lütfen.
© copyright 2005 - 2026