bugün

matta

2 isa, Kral Hirodes'in zamanında, Yahudiye'nin Beytlehem şehrinde doğduğunda, doğudan Yeruşalim'e bilge adamlar geldi.

2 Dediler ki: "Yahudilerin Kralı olarak doğan nerede? Çünkü biz onun yıldızını doğuda gördük ve ona tapınmaya geldik."

3 Kral Hirodes bunları duyunca çok üzüldü, bütün Kudüs de onunla birlikte kederlendi.

4 isa, halkın bütün baş rahiplerini ve yazıcılarını bir araya topladıktan sonra, onlardan Mesih'in nerede doğacağını sordu.

5 Onlar da ona şöyle dediler: "Yahudiye'nin Beytlehem şehrinde; çünkü peygamber şöyle yazmıştır:

6 Ey Yahuda diyarındaki Beytlehem, Yahuda prensleri arasında en küçük değilsin; çünkü senden, halkım israil'i yönetecek bir yönetici çıkacaktır.

7 Bunun üzerine Hirodes, bilgeleri gizlice yanına çağırarak, yıldızın ne zaman göründüğünü onlardan dikkatle öğrendi.

8 Ve onları Beytlehem'e gönderdi ve dedi ki: "Gidin ve çocuğu dikkatlice arayın; onu bulduğunuzda bana haber verin ki ben de gelip ona tapınayım."

9 Kralın sözlerini dinledikten sonra ayrıldılar; ve işte, doğuda gördükleri yıldız, önlerinde ilerleyerek, küçük çocuğun bulunduğu yerin üzerine gelip durdu.

10 Yıldızı görünce büyük bir sevinçle coştular.

11 Eve girdiklerinde, çocuğu annesi Meryem ile birlikte gördüler ve yere kapanarak ona taptılar. Hazinelerini açıp ona hediyeler sundular: altın, tütsü ve mür.

12 Allah'ın rüyalarında Hirodes'e geri dönmemeleri konusunda uyarılması üzerine, başka bir yoldan kendi ülkelerine gittiler.

13 Onlar ayrıldıktan sonra, Rabbin meleği Yusuf'a rüyada göründü ve ona şöyle dedi: "Kalk, çocuğu ve annesini al, Mısır'a kaç ve ben sana haber verinceye kadar orada kal; çünkü Hirodes çocuğu öldürmek için arayacak."

14 Sabah kalkınca, geceleyin çocuğu ve annesini yanına alıp Mısır'a gitti.

15 Ve Hirodes'in ölümüne kadar orada kaldı; böylece Rabbin peygamber aracılığıyla söylediği şu söz yerine geldi: "Mısır'dan oğlumu çağırdım."

16 Hirodes, bilgelerin kendisiyle alay ettiğini görünce çok öfkelendi ve bilgelerden dikkatlice öğrendiği zamana göre, Beytlehem'de ve çevresindeki bütün bölgelerde bulunan iki yaşından küçük bütün çocukları öldürttü.

17 Böylece Yeremya peygamberin söylediği şu sözler yerine geldi:

18 Rama'da bir ses duyuldu, ağıt ve ağlama, büyük bir yas vardı; Rahel çocukları için ağlıyordu ve teselli bulmak istemiyordu, çünkü çocukları yoktu.

19 Hirodes öldükten sonra, Rabbin bir meleği Mısır'da Yusuf'a rüyasında göründü.

20 Dediler ki: "Kalk, çocuğu ve annesini al, israil diyarına git; çünkü çocuğun canına kastedenler öldüler."

21 Ve o kalktı, çocuğu ve annesini alıp israil diyarına gitti.

22 Fakat Arkealus'un babası Hirodes'in yerine Yahudiye'de hüküm sürdüğünü duyunca oraya gitmekten korktu; yine de Tanrı'nın bir rüyada verdiği uyarı üzerine Celile bölgesine yöneldi.

23 Ve o geldi ve Nasıra denilen bir şehirde yerleşti; böylece peygamberlerin söylediği şu söz yerine geldi: "Ona Nasıralı denilecektir."
© copyright 2005 - 2026