lgbt nedir

Evet arkadaşlar, herhangi bir LGBT düşmanlığım yok bunun özellikle belirteyim
Aksine destekliyorum ve çevremde hatta akrabalarımda bile bunun örneklerini çocukluklarından itibaren gözlemlediğim bireyler var. Bazılarına üzülüyorum çünkü normal bir hayatı sürdüremiyorlar ama bazıları için de seviniyorum çünkü çevresi tarafından seviliyorlar, kabul görüyorlar...

Bu açıklamayı yaptıktan sonra size rahatça şunu söyleyebilirim ki LGBT bir zevk meselesi değildir, bir tercih meselesi değildir. bence bir hastalıktır ama her hastalık da kötü değildir biliyorsunuz.

Kişi çocukken, doğuştan itibaren bazı hormonal rahatsızlıklar yaşar ve erkek bireyler dünyayı mavi yerine pembe, kadın bireyler ise pembe yerine mavi görür. Tedavi edilebilir mi? Edilebilir ama tabiki de çok zor. Bunun dışında kendisi yönelimini belirler ve bunun üzerine bir hayat sürer. Kimi cinsiyet değiştirir, bu gayet anlaşılabilir bir durum. Fakat günümüzde yanlış normalleştirmelerden ötürü insanlar LGBT'yi çok yanlış algılıyorlar. Sanki LGBT zevk için seçilebilecek bir şeymiş gibi davranıyorlar. 20, 30 yaşında adam, kadın tutmuş gelmiş diyor ki ben hem kızlardan hem erkeklerden hoşlanıyorum. Biseksüellik tamamıyla zevk meselesidir, biseksüellikle LGBT bence dahil olmamalıdır. Çünkü ikisi aynı anda olmaz, aynı anda olursa da bu zevke girer, fanteziye girer, LGBT'ye girmez. Ve 20, 30 yaşındaki kişi de sonradan lezbiyen veya gey olduğunu fark etmez. Ha çevresindeki toplumsal baskılardansa evet, içine bastırmış olabilir ama bir şekilde bunu belli eder. Fakat onun dışında bu tavır onun ilgi çekmeye, kabul görmeye veya zevk arayışı içerisinde olduğu anlamına gelir. Bu birey eğer 20, 30 yaşlarındaysa zevk için yapıyordur ama eğer ergenlik çağlarındaysa büyük ihtimalle ilgi için yapıyordur ki günümüzde dediğim gibi yanlış lanse edilen, yanlış normalleştirilen LGBT yüzünden birçok gencimiz saçma sapan bir şekilde LGBT'nin tanımını farklı zannediyor ve nasıl sokaktaki kediden korktuk diye kedi düşmanı ilan edilip taşlanıyorsak LGBT hakkında da bu tarz yorumlar yapmaya çalıştığımızda da sen canavarsın, sen şöylesin, sen böylesin diye taş yiyoruz.

Herkes bu hayatı istediği gibi yaşayabilir ama başkalarının sınırlarını ihlal etmeden ve kimseye zarar vermeden.
© copyright 2005 - 2026