aşırı çıplaklığın rahatsız edici olması

evet rahatsız edicidir. işin komik tarafı, bu durumu eleştirdiğiniz an anında yobaz, vizyonsuz ya da gözünü kaçıramayan sapık ilan ediliyorsunuz. aşırı çıplaklık iddialı ya da seksi falan değildir. aksine, kıyafetimle, tarzımla, entelektüel duruşumla dikkat çekemiyorum; o yüzden en ilkel yönteme başvurup direkt etlerimi gösteriyorum çaresizliğidir.

metroda, kafede, caddede yürürken kimsenin iç çamaşırının markasını, kalça anatomisini veya epilasyon seansının başarılı olup olmadığını görmek zorunda değiliz. biyoloji dersini lisede bıraktık, teşekkürler.

böyle giyinerek rahatım falan demeyin. on santimlik mini bir şortla toplu taşımadaki plastik koltuğa yapışmak rahatlık değildir. mini etek giyip, rüzgar estikçe o eteği tutmaya çalışmak rahatlık değildir. gerçek rahatlık, üzerinizde ne olduğunu unuttuğunuz, içinde özgürce hareket edebildiğiniz kıyafetlerdir. şu da bir gerçek; modacılar eskiden daha çok kumaş kullanırdı şimdi her şey yarı boyuyla pazarlanıyor. normal kesim bir tişört bile ararken bulamadığınız oluyor. çoğu mağazanın kalıpları oldukça dar ya da aşırı bol. bir anlamda elimizdeki mal bu siz de buna uyacaksınız deniyor gizlice.

biraz gizem, biraz kumaş, biraz da asalet inanın kimseyi muhafazakar yapmaz. sadece insan olmanın, kendine dikkat etmenin ve özenli olmanın bir gereğidir giyinmek.

giyinmek, insanı hayvanlardan ayıran ve medeniyet içeren bir eylemdir.
© copyright 2005 - 2026