bugün

hacıoğlu lahmacun

bundan 5-6 sene evvel kalitesi tavanda olan lahmacuncu idi. taş fırın lahmacun yapar, yer bulmakta sıkıntı çekilirdi.

5-6 sene sonra tekrar gittiğimde inanılmaz bir hayal kırılkığına uğrattılar. efendim taş fırın olayını kaldırmışlar, fabrikasyona geçmişler. müşteriye saygı 10 üzerinden 8 iken 1 seviyesine kadar düşmüş. lahmacunların tadı ve kalitesine hiç girmiyorum bile zira seri üretim lahmacundan hayır beklemeyiz.

taksim'de bulunan şubesine girme gafletine bulundum. " arkadaşım 3 lahmacun 1 ayran " dedim. ayranın fiyatı lahmacunların toplamına eşitti, neyse siktir et adı var tadı var dedim. self servis olmuş bu arada kıl oldum, lan lahmacuncu orası adam gelecek " abim ne yersin ne yaptırayım " diyecek. yok sıraya girdim mal gibi bir banttan lahmacun gelmesini bekledim. neyse onu da siktir ettim ilerledim. yeşillik alacaktım ki 1.65 TL dedi herif. nasıl yani falan oldum, kal geldi, oha falan yani. lan lahmacunun yanında yeşillik vermek zorundasın, yeminle anayasanın bir yerinde kesin yazıyordur bu zorunluluk 1.65 TL için uğraşmak istemedim arayıp bulmaya. o anda herşeyi bırakıp ağlayarak dışarı çıkacaktım utandım. " al lan 1.65 tl " diyerekten savurdum ibnenin suratına parayı.

sardım birini yiyorum, afedersiniz o kadar kötü gidişatta bari tadı iyi olsa. yok efendim tadı saman gibi ordan da moralmen çöktüm. allah sizi inandırsın hayattan soğudum bir ara intiharı düşündüm.

vel hasıl-ı kelam hacıoğlu lahmacuncuları benim için bitmiştir, daha da gitmem. para kazanmak uğruna hayallerimi çalan, dünyamı başıma yıkanları allaha havale ediyorum. 3 kuruş için yapılır mı bu türk gencine. hadi hayırlı işler.