bugün

araba alacaklara öneriler

Ben kesinlikle kaskonun öneminden bahsederim. Çünkü araba alırken insanın aklı daha çok aracın modeli, yakıtı, kilometresi ve fiyatında oluyor. Hatta bazen de son kuruşuna kadar bütçe hesaplanıyor ama kasko konusu bir ara bakarım diyerek ertelenebiliyor. Bana göre en büyük hata da bu oluyor.

Mesela trafikte de her şey senin kontrolünde olmuyor. Park halindeyken biri sürtebiliyor, ufak bir dikkatsizlik yüzünden hasar oluşabiliyor ya da hiç beklemediğin bir anda başına bir şey gelebiliyor. Bu gibi durumlarda ilk düşündüğümüz şey, masrafın ne kadar olacağı oluyor. Kasko bu noktada tam anlamıyla önem kazanıyor.

Eğer araba alacak birine tavsiye verecek olsaydım, aracın fiyatı kadar sonrasını da düşünmesini söylerdim. Araç sahibi olmak sadece anahtarı teslim almak değil aynı zamanda da bakımını, sigortasını ve diğer bütün riskleri de hesaba katmak demek. Ben Türkiye Sigortanın seçeneklerine de bakıp kendime uygun bir kasko planı oluşturmuştum ve bence bu tarz şeyler uzun vadede insanı çok daha rahat ettiriyor.
© copyright 2005 - 2026