bugün
- sözlüğü siliyorum dostlar17
- azgın türbanlı10
- pandela41
- dünyanın en kısa fıkrası3
- arkadaşlar ben hapise giriyorum5
- arkadaşlar bu ayakkabı nasıl3
- yaşlılara moruk demek3
- evlenmekten korkmak10
- olgayella2
- manifest2
- cumhurbaşkanlığı sistemi6
- naruto dayıya tavuk döner ısmarlamak4
- senegal7
- deniz göktaş'ın gözaltına alınması9
- nato liderler zirvesi nde 56 bin personel3
- kız arkadaşın 17 saattir mesaj atmaması17
- pazartesi diyete başlıyorum2
- alttaki yazara aşık ol11
- istanbul ticaret odası ücretliler geçinme endeksi2
- velvet ile revani yemek7
- çevrimiçi olanlar arık neden görünmüyor3
- dikkat dikkat tai lung kız11
- sözlüğün kahve olması12
- izlenmiş en kusursuz film5
- nermin2
- gerdek namazı10
- 3 temmuz 2026 portekiz hırvatistan maçı4
- menülerde içerik belirtme zorunluluğu5
- türkiye de en güvenilen kurumlar6
- seks yapmayı zevkli sanmak11
- hayat pahalılığının giderek artması3
- deniz göktaş17
- amerika israil arası kızışma7
- üstteki yazar hakkında fikrini söyle24
- üstteki yazar kimle evlensin5
- canımın hamburger çekmesi3
- yerde yuvarlanarak öpüşmek3
- iskeleden atlarken pişmek2
- türklerin uygur türkleri için yapabilecekleri5
- kemalistlerdeki devran dönünce takıntısı4
- 2026 dünya kupası34
- deniz göktaş'ın dinle dalga geçmesi16
- 17 dosyam var diye hava atan tip7
- sokuk yazarlar2
- sözlükteki sapık başlıkların amacı3
- normal sozluk2
- futbol29
- sevgiliye seni seviyorum diyememek2
- kadın bir yazarın entry girmesi5
- çırılçıplak uyumak4
o bir puanlık, tek şeritli piyon kardeşimizdir. düşünsene, tahtanın en önünde iki sıra halinde dizilmişsin, arkanda vezir kraliçe gibi salınıyor, at zıplaya zıplaya “ben başka bir alemim” havası atıyor, fil çaprazdan entrika çeviriyor, kale dimdik “ben burdayım” diyor. şah en arkada titreyerek “koruyun beni ulan” modunda. sen? sen bir kare ileri, o da ilk hamlede iki kare şansın varsa. ondan sonrası emekleme yarışı. geriye dönüş yok, yanlara kıvrılmak yok. önüne bi rakip piyon dikilse “geç kardeşim” diyemiyorsun, tıkandın kaldın orada, kaderine razı.
en boktanı da ne biliyor musun? “piyon feda” diye özel bir terim bile icat etmişler. vezir feda yok, at feda nadir, piyon mu? eh işte, yol açsın diye öne sürülüyor. strateji diyorlar arkadan, sen siperde can veriyorsun. tıpkı hayattaki gibi değil mi? en önde koşan, en çok ezilen, en az aferin alan o piyonlar. arkadakiler sen devam et evladım deyip kendi keyiflerine bakıyor.
ama dur, işin en ironik yanı burada başlıyor. o piyon eğer bir şekilde karşı tarafa dayanırsa, tahtanın öbür ucuna varırsa… bam! vezir oluyor. o an bütün kibirli taşlar ulan bu mu? diye bakakalıyor. en alttan en tepeye tırmanma masalı, douglas adams’ın 42’si kadar sade ve acımasız bir twist. çoğu piyon o ucu görmeden yolda kalıyor tabii, iyi niyetli piyondu bile demiyorlar, sadece pozisyon bozuldu diyorlar. yine de o umut var, değil mi? terfi umudu. vezir olma ihtimali. şahın öyle bi şansı yok, o hep şah kalıyor, hep korunmaya muhtaç.
en boktanı da ne biliyor musun? “piyon feda” diye özel bir terim bile icat etmişler. vezir feda yok, at feda nadir, piyon mu? eh işte, yol açsın diye öne sürülüyor. strateji diyorlar arkadan, sen siperde can veriyorsun. tıpkı hayattaki gibi değil mi? en önde koşan, en çok ezilen, en az aferin alan o piyonlar. arkadakiler sen devam et evladım deyip kendi keyiflerine bakıyor.
ama dur, işin en ironik yanı burada başlıyor. o piyon eğer bir şekilde karşı tarafa dayanırsa, tahtanın öbür ucuna varırsa… bam! vezir oluyor. o an bütün kibirli taşlar ulan bu mu? diye bakakalıyor. en alttan en tepeye tırmanma masalı, douglas adams’ın 42’si kadar sade ve acımasız bir twist. çoğu piyon o ucu görmeden yolda kalıyor tabii, iyi niyetli piyondu bile demiyorlar, sadece pozisyon bozuldu diyorlar. yine de o umut var, değil mi? terfi umudu. vezir olma ihtimali. şahın öyle bi şansı yok, o hep şah kalıyor, hep korunmaya muhtaç.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar