bugün

karaduvar

"Bir Ben Yarattım"

Yaşamanın yorgunluğu çöktü üzerime. Sorumsuz bir şımarıklık değil bu beni her şeye kahrettiren. Çırılçıplak bir düşün koynunda sabahlamak dileğim. Katıksız ve çırılçıplak. Düşlerimle sohbet etmek istiyorum sımsıcak yatağımda sabahlara dek ve zaman kaygısı olmadan. Nefes alışlarım zamanı ilerletmeden. Süreksiz bir duraklamada birilerinin dediği gibi sorgusuz sualler aramak istiyorum. Hayallerimin kimsesizliği acıtmadan benliğimi, kendime gebe bir yarının ben kokan dünlerinden sabahlamak istiyorum yarınıma. Hiçbir şeye ve kimseye mecbur olmadan, sadece kendimden sorumlu olabilmenin rahatlığıyla yaşam yorgunluğumdan arınmak istiyorum.

Ah bu bitmez aldanışlarım... Ah bu olmayan sabahlarımda kendimi düşünemeyecek kadar başkalarıyla meşgul oluşlarım. Bir gün hepinizi gömeceğim ters yöne esen bir rüzgarın kucağına. O alıp götürene dek sizi dünyanın öbür ucuna, nefes almadan koşacağım.
Her yeni güne başlamadan defalarca siz yaratmama rağmen kendimden, bir kere olsun yüzbinleriniz arasından bir "Ben" yaratamayışlarınıza takılıyım. Her hücremin gözeneklerine kadar beni sömürmek için üşüşmelerinizi izliyorum sessizce. Bu suskunluğum, kabullenmek değil savaşmadan bir yenilgiyi. Ben yüreğimin namusuna inanırım ve onurumdan güç alırım. O tertemiz, o düşlerimle kanatlı ay tenli onurumdan güç alırım.

Hiçbiriniz layık değilsiniz onunla yüzyüze gelmeye. Katiyetimin ardındaki dirayet, salt kibirlilikten uzak ben olma istikrarı. Ki siz bunu asla özümseyememiş olmanın kıskanç pençeleriyle tırnaklamaya çalıştınız hep. Beni sevmelerinizin ardında bile, ulaşılmadık bir elde etme arzusuyla beslediğiniz egolarınız vardı. Benimse sadece onurumla yaşamanın saf kaygısı. Ben yüzlerce sizin yaratılmışlığınızın koynundan kopup, bir "Ben" yarattım. Rahat bırakın artık beni. Ya da siz bilirsiniz. Tek arzum yüreğimin namusuyla yaşamak....

20/03/2007
Pazartesi 00:32
Uğur Yaman