bugün

byd'nin türkiye rezaleti

byd macaristan'a yaptığı fabrikanın-yatırımın %20 maliyetini bizden karşıladı desek yanlış olmaz.
bu duruma karşı bizim yapabildiğimiz şimdilik trip atma seviyesinde küstüm oynamıyorum yaklaşımı.
daha önce dediğim gibi, eğer haklı isek ve byd 1.5 milyar dolar haksız kazanç sağlamış ise devlet olarak yapacağımız şey gümrükte byd mallarını tutmak, satışına izin vermemek değil de o mallara el koymamız gerek.

öyle ya...
sn bakanın ikide bir dediği gibi "hukuk devletiyiz" ve hukuk devletinde uluslar arası anlaşmaları bırakın...
bakkaldan sakız alsanız ve sakız değil de odun parçası çıksa, aldığınız sakıza kesilen fiş-fatura sizin ile ürünü satan-üreten arasında bir ticaretin, sözleşmenin, yükümlülüğün olası bir anlaşmazlıkta vesikasıdır.
herhalde devletimiz milyarlarca dolar haksız kazancı byd cebine koyacağı için her ihtimale karşı "bunlar yamuk yapmasın, eşeği salam kazığa bağlayalım" diyerek gerekli ticari sözleşmeleri anlaşmaları yapmıştır diyerek devlet zararı için küstüm oynamıyorum modunda kalamaz diyorum.
© copyright 2005 - 2026