bugün
- protein ağırlıklı beslenince yaşanan kabızlık10
- beni özleyenler elime mum diksin14
- sümer dili4
- sözlük yazarlarının çok kültürlü olması8
- hırvatistan5
- beyaz keten iç çamaşırı belli ediyor13
- yuzır ismet gurbuzi hazretleri4
- saç traşı olmuyorum hadi bakalım8
- kadir mısıroğlu3
- iq testi4
- kadir mısıroğlu rum mu ermeni mi sorunsalı2
- bey biraderler beydirler3
- diyetteyken kitap okumak2
- 2026 ağustos ayı nasıl geçecek3
- ayak bileğine dövme yaptıran erkek2
- gavurlarla kadın erkek karışık hamama gitmek5
- arkadaşlar naber ya4
- yunanistan29
- arkadaşlar yeni ağırlıklarım nasıl3
- fransa5
- ispanya5
- volvo v702
- portekiz5
- inşaat gürültüsü4
- slip mayo giyen erkek4
- her gördüğünü jandarmaya ihbar eden köylü3
- en köylü özelliğiniz4
- türk ateisti7
- beynin dopamin salgılamaması3
- la diyen kadın3
- yanık akrep dumanı çekmek5
- ioçk'nın müziği4
- nervio ile travertenlere gitmek4
- yeni gelin adayının çıldırtan talepleri2
- erkeklerden hoşlanan erkek3
- arkadaşlar bu ne kitabı yahu2
- ali vefa7
- zorunlu eğitim7
- sözlük çok bozdu3
- en son aldığınız iltifat14
- sidretü l münteha4
- çomar müzikleri3
- metrobüs2
- tiroidli hanım3
- mayışı çekmek3
- sobayla konuşan delinin peşinden gitmek2
- hurafe dolu islam vs kur an islam ı10
- gürsel tekin'in kılıçdaroğlu'na rest çekmesi2
- şimdi mokv olacaktı4
- sevişirken video çekmek10
bir ameliyat nedeniyle bir süre yatağa bağlı kalınca klavyesi f olan pc'den uzaklaşıp, zorunlu olarak dizüstüne geçiyorsunuz ve insanın karşısına devasa bir sorun gibi çıkıyor. Çünkü dizüstülerde f klavye bulunmuyordu. türlü seçenekler tartışıldı:
1. bunu satın alın, teknik servise gönderelim ve tüm harfleri f klavyeye göre değiştirsinler. ancak sonradan çıkabilecek kimi sorunları üstlenemeyiz.
2. bu operasyon, f klavyenin tüm harflerini kapsam içine alamayabilir.
3. daha basit bir yol da var: tuşlarınızın üstüne f klavye harflerinin hemen altına f dizilimine uygun olarak şu harfleri yapıştırın. sonra ayarlardan f klavyeyi seçin. aynıca da ekran altına minik bir sanal düğme yaptırın. yani siteyen hemen q ile yazabilsin, isteyen de f'e dönebilsin. burada da bir iki az kullanılan harf değil ama karakterin yeri ile ilgili sorun çıkabilir ama o da istenirse sonradan çözülebilir.
ne mi oldu?
dizüstü bilgisayarı aldım, f klavyenin kağıttan harflerini güzelce tuşların alt kısımlara yapıştırdım. ayarlardan ayarladım, bir arkadaşım da sağ alt tarafta duran bir düğmecik oluşturdu, bir klavye resmi, üstüne basınca q ya da f seçeneğine geçişi sunuyor, isteyen istediğiyle yazabiliyor yani.
1,5 yıl oldu, harflerimin bazıları -çok kullanılanlar- (u,i,e,a,t,k,m,n,r,l,y) biraz silinmeye başladı gibi ama onarılabilir; sistem işliyor, ben mutluyum, arasıra q kullanmak isteyen ev halkından birileri de isterlerse mutlu olabiliyorlar.
f yazarken hızlıyım, düşünme hızıma uygun bir klavye çünkü; bir internet kafede q yazmak zorundaysam çocuklaşıyorum istemeden; geçmişte sözlüğe yazdığım alttaki yazıda olduğu gibi keşke f klavyeyi koruma ve geliştirme şansımız olabilseydi ve yeni kuşaklar bundan uzak durmasalardı.
(bkz: f klavye/#1130851)
işin ayrıntılı öyküsü için de ilginç bir yazı buldum:
http://www.izmirguncel.co...e=viewtopic&p=201#201
1. bunu satın alın, teknik servise gönderelim ve tüm harfleri f klavyeye göre değiştirsinler. ancak sonradan çıkabilecek kimi sorunları üstlenemeyiz.
2. bu operasyon, f klavyenin tüm harflerini kapsam içine alamayabilir.
3. daha basit bir yol da var: tuşlarınızın üstüne f klavye harflerinin hemen altına f dizilimine uygun olarak şu harfleri yapıştırın. sonra ayarlardan f klavyeyi seçin. aynıca da ekran altına minik bir sanal düğme yaptırın. yani siteyen hemen q ile yazabilsin, isteyen de f'e dönebilsin. burada da bir iki az kullanılan harf değil ama karakterin yeri ile ilgili sorun çıkabilir ama o da istenirse sonradan çözülebilir.
ne mi oldu?
dizüstü bilgisayarı aldım, f klavyenin kağıttan harflerini güzelce tuşların alt kısımlara yapıştırdım. ayarlardan ayarladım, bir arkadaşım da sağ alt tarafta duran bir düğmecik oluşturdu, bir klavye resmi, üstüne basınca q ya da f seçeneğine geçişi sunuyor, isteyen istediğiyle yazabiliyor yani.
1,5 yıl oldu, harflerimin bazıları -çok kullanılanlar- (u,i,e,a,t,k,m,n,r,l,y) biraz silinmeye başladı gibi ama onarılabilir; sistem işliyor, ben mutluyum, arasıra q kullanmak isteyen ev halkından birileri de isterlerse mutlu olabiliyorlar.
f yazarken hızlıyım, düşünme hızıma uygun bir klavye çünkü; bir internet kafede q yazmak zorundaysam çocuklaşıyorum istemeden; geçmişte sözlüğe yazdığım alttaki yazıda olduğu gibi keşke f klavyeyi koruma ve geliştirme şansımız olabilseydi ve yeni kuşaklar bundan uzak durmasalardı.
(bkz: f klavye/#1130851)
işin ayrıntılı öyküsü için de ilginç bir yazı buldum:
http://www.izmirguncel.co...e=viewtopic&p=201#201
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar