bugün

sokak hayvanları uyutulacak

hayvanların uyutulmasına kesinlikle karşıyım. herhangi bir zümreden de değilim. beter olacaksınız bir tahmindi beddua değil. bunu da çok istiyorsunuz olun dedim.
kaldı ki beddua da olsa bedduayı sadece peygamberler etmez. hayvanlar uyutulmasın dedim diye bu sitede bana peygamber misin de denilmiş. siz allah mısınız peki?
yüz yılda bir köpek katliamı yapmak hiçbir kötü sonuç doğurmaz çözümdür diye düşünüyorsanız beter olursunuz. hayvanların öldürülmesini savunuyor, yaşasın diyen alsın evine diyorsunuz. köylerin asla denetlenmediğinden bir köpeğin yılda kaç köpek doğurduğundan köylünün sahipli köpeğini hiç kısırlaştırmak zorunda kalmadan çok rahat çok profesyonel elli atmış köpeği istediği gibi sokağa saldığından bahsetmiyorsunuz.
uyutmayı savunuyor çözüm olarak görüyor ama hala kısırlaştırmaya karşı çıkıyorsunuz. katliam çözüm olsaydı şimdi böyle bir sorun olmazdı. "aaaa öldürelim lan bunları." demek de bir tek sizin aklınıza gelmedi.
barınak çözüm değildir. gerekli denetimleri yapmak önlem almak, vatandaşların güvenliğini sağlamak, sokak hayvanlarını korumak devletin görevidir. hiçbir zaman hayvanların sokaklarda sürüler halinde gezmesini savunmadım. asla köpek insandan daha değerli demedim. kendime hayvanseverim de demedim. burada üremeye engel olmayıp, "kuduzdan insan ölmesin" bile demeyip aşılamaya bütçe ayırmayan belediyeyi eleştiriyorum. başıboş hayvan sorunu yeni oraya çıkmış gibi bu güne kadar kontrolsüzce hayvan üretenlere hiç sesinizi çıkarmayıp iş öldürmeye gelince bu kadar iştahlı olmanızı eleştiriyorum. asıl samimi olmayan budur.

edit: yasada sokak hayvanları diyor köpek demiyor ve kedilerde de kuduz var, yayılmaya devam ediyor. aşılama ve kısırlaştırma yok çünkü. köpekleri öldürsünler ama kedilere bir şey yapmasınlar diyenlerin haberi olsun. aşıyı savunmayacaksanız her şeyden vergi alıp iş yapmaya gelince "başka çözüm yok öldürelim" diyenleri alkışlayacaksanız kedilerden de insanlara tırmalamayla kuduz bulaşacak, ölmeye devam edeceğiz. 2024 yılında kuduz olmak da kedinin suçu demezsiniz herhalde. çözüm var hep vardı ama uygulanmadı.
kuduz bulaşacak ölmeye devam edeceğiz dedim diye buna da beddua diyenler çıkabilir.
beddua falan değil açın elinizi duamdır: insan dünyada yalnızdır, gariptir, acizdir. her şey herkesin başına gelebilir. inşallah bir gün mesela göçük altında kalıp ite kediye muhtaç olmazsınız.