bugün

moskova saldırısını yapanların türkiyeden geçmesi

bilindiği üzere yakalanan 4 teröristin ilk sorgusu biraz "sert" bir şekilde yapılmıştı rus güvenlik güçleri tarafından. ilk duruşmaları da görüldü malum. yalnız benim dikkatimi çeken şey saldırganlardan 1 veya 2 tanesinin "bizim ülkemizden" moskovaya geçmesi..

tabi bizim haber kanalları olay bizi de ilgilendirdiği için pek detaya girmiyorlar ( reis kızar sonra ) ama kuvvetle muhtemel bu elemanlar bir süredir bizim ülkemizde ikamet ediyorlardı. bu saldırganların bizim ülkemizden oraya geçtikleri anlaşıldıktan hemen sonra bizim güvenlik güçleri de yurt içinde birkaç saat içerisinde operasyonlar düzenledi. ilk operasyonda 50 tane ışidli yakalandı. ikinci operasyonda gene 23-25 arası bir sayı verildi yakalandılar diye. yani o teröristlerin türkiyeden moskovaya geçtiği ortaya çıktı ve 3-4 saat içerisinde operasyonlar yapıldı ve birileri elleri ile koymuşlar gibi onları topladılar yaşadıkları yerlerden.

gelelim benim aklımı kurcalayan soruya ; eğer moskova saldırısı olmasa idi bu işidliler yakalanacaklar mıydı yoksa aramızda yaşamaya devam etmelerine göz mü yumulacaktı ?? bunlar bizim ülkemizde nasıl bu kadar rahat barınabiliyorlar ?? eğer emniyet güçleri bunları zaten biliyordu ise ki dediğim gibi saldırganların ifadelerinden birkaç saat sonra armut gibi topladıklarına göre biliyorlarmış neden bir olay olana kadar rahatça yaşamalarına müsaade ediliyor. gerçi zamanında bakanın birisi miydi başbakan mıydı neydi "suç işlemezler ise bir şey yapmıyoruz" demişti ama ne bileyim belki yüzlerce binlerce insanı katletmiş adamlar senin benim yan apartmanımda hatta belki apartmanımızda ikamet ediyorlar rahatça. şu en son yaşadığımız çağlayan adliyesi saldırısından sonra bizim yan apartmana da operasyon düzenlenmiş 2 kişi tekme tokat tutuklanmıştı. yani aylardır yan apartmanımızda yaşayan bu elemanlar çağlayan adliyesi saldırısı olmasa hala yan apartmanımızda yaşamaya devam ediyordu. madem tekme tokat dövülerek ve kapıları kırılarak tutuklanacak kadar tehlikelilerdi neden onca zaman kimse en azından bizi uyarmadı bile..