bugün

kuru otlar üstüne

Doğuda öğretmenlik yapmış bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine bugün izledim.

Öncelikle filmde bazı teknik hatalar mevcut. Köy yerinde kirpinin ne işi var? Artık g 3 mü kaldı? Kimse askerliğini jandarma olarak da yapmıyo ki jandarma astsubay yazıcıyı sivilde de böyle miydin diye fırçalasın!

Gelelim filme;
Hademe rolündeki erdal bakkal olsun, veteriner olsun yörenin ağzını izleyiciye veremiyor, bu dilde yapaylık sorunu tüm nbc filmlerinde var, o yüzden onu da görmezlikten geliyorum.

Samet öğretmen tam bi yavşak, arkadaşına ayarlamaya çalıştığı nuray öğretmen Kenan’la az samimi olunca nasıl da içerledi, aynısı nuray için de geçerli tabi, normalde Samet gibi ideolojik bir kılkuyrukla hayatta sevişmezdi ama yokluk işte naparsın!

Peki ya samet’in Kenan’a nuray’ı yedim olm demesine ne demeli! Dedik ya adam yavşak işte! Ama nuray da az anasının gözü değil, samet’in bu tavrından dolayı köylüm Kenan Nuray’a cephe alınca üzüldü ya la karı! Orada sanki bi an Nuray arkadaşlar üçlü olsun güçlü olsun diyecek grup yapacaklar filan sandım!

Bence filmde en gerçek karakter okulun müdürüyle beden hocası, ikisi de ne şiş yansın ne kebap aman ağzımızın tadı kaçmasın ali rıza bey tipinde yavşak adamlar! Bu yönüyle Film adeta bir yavşaklar kumpanyası!

Peki ben filmde kendime dair ne buldum? Ben de vakti zamanında öğretmenlik yaparken okul müdürüm sağda solda tanıdığı bekar öğretmenleri bana yapmaya çalışıyordu lan! istisnasız hepsi evlenmeyeceksek görüşmeyelim mıdundaydı! Ona olmaz, buna ı ıh deyince darlanıyordu adam!