rte

demirtaşı içeride tutmasının sebebini rakibi olduğu için düşünüyordum ama işin biraz daha çetrefilli olduğunu düşünüyorum artık.
şöyle ki; evet, demirtaş rakibi ama normalde az bir oy alan rakipten korkmazsın değil mi? içeriye atılmadan önce %7 oy oranından bahsediyoruz. şimdilerde %10 civarındadır sanıyorum max %15 olsun.
bence demirtaşı içeride tutmasının en büyük sebebi, ondan çok ciddi oranda korkuyor olması. demirtaşın pkk ile, terörist başı apo ile arası hdp nin diğer kodamanları kadar iyi değil. belki de karşıdır. bana göre; demirtaşın dışarıda olması demek pkk nın ağır darbe almasından korktuğu için onun elindeki kozlar azalacağından korkuyor. yani bir tarafta pkk terör örgütünün kontrollü şekilde güçlenmesini var olmasını istiyor olabilir. hatırlarsanız, diyarbakırda hendekler kazılırken malum şahıs kılını kıpırdatmamıştı. işler büyüyünce müdahale etti. bunu da seçim malzemesi olarak kullandı.

diğer tarafta yazıcıoğlunun (bence) öldürülmesi olayı var. yazıcıoğlu da bu şahsın en büyük rakiplerinden biriydi. eğer yaşasaydı belki de bu şahıs hiç bir şey olamayacaktı.
yani o aralar karanlık bir dönem var.
bence, yazıcıoğlunun ölümünü isteyen kişi, o dönemler fetöyle iş birliği içinde olan, fetöye hoca efendi diyen kişidir ve operasyonu yapanda fetödür.