bugün

benim dedem maymun diyen insan

''ah bir de kendi yazdığınızı anlayabilseniz. ortak ataları neymiş. maymun mu insan mı? insansı maymun uygunsa öyle diyelim bundan sonra. yoksa maymunsu insan mı demeli.
ayrıca neredeyse tüm kaynaklarda "kuyruksuz maymun" şeklinde geçer. her önünüze gelene posta koymaya çalışmanız komik.''

kendi yazdığınızı anlayabilseniz gibi safsatalara ve gereken cevaplara girmeden devam edelim. insan ve maymun türünün en eskisi olan gibonların ortak atası Hominoidea'lar insansı maymun olarak neden isimlendiriliyor biliyor musun? kendilerine ait görüntü yok ve insan denen formun homo erectus döneminden itibaren kabul ediliyor ondan. insan denen form gibi alet kullanamıyorlar, insan pratikleri yok. Hominoidea fosillerinin çoğunda şu anki maymunlardan daha farklı kol ve bacaklar (şimdikilerin ağaçlara sarılması için gelişmiş olan anatomiden farklı), insanlarınkine yakın hareketli bilekler bulunuyor. çoğunda da kuyruk olmaması durumu da var.

zaten şu an var olan maymunların bile çoğuyla yüzde doksanın üstünde dna tutarlılığı var. maymun ve insanın ortak atasına insansı maymun denmesi onu şimdiki maymunlardan yapmıyor özetle. ortak bir atadan gelip onlar şimdiki formunu aldı, insanlar da.

yolun maymuna düşecek tabi aq, maymunlarla kuzeniz diyoruz zaten büyük büyük büyük bir dededen. ama evrime inanıyorsan dedene maymun diyorsun demek kadar komik bir şey yok.