bugün
- herkes yatsın iyi geceler8
- 19 temmuz 2026 ispanya arjantin maçı61
- 1 saatte 10 bira içmek19
- oğlum çok güzel lan6
- cips olsa da yesek7
- erkeklerin giderek feminenleşmesi11
- tembel ve çalışmayan insan16
- istanbul un çok pahalı olması12
- the merich13
- sözlük kızlarının kombinleri20
- velvet vs nervio19
- otobüste kitap okuyan insanlara bakmak3
- nick vermeden bir yazara ağır hakaret etmek13
- aklını yitirmek4
- sözlükte yazışılan kızın true çıkması14
- en sevilmeyen ev işleri2
- matbaanın gecikmesine sebep5
- 50 tl ile rolling yapmak6
- magnum dondurmasının eskiden daha pahalı olması8
- oğuzhan uğur'un tutuklanması2
- eşeği alıp kafa iznine çıkmak7
- horoz hayası çorbası5
- kasiyer kızdan hoşlanmak17
- uzaylı görünce söylenecek ilk şey10
- velvet13
- eski nahif sözlük kızları2
- benzini dolarla mı alıyoruz diyen tip6
- kadınlar nasıl erkeklerden hoşlanırlar6
- lale devrinde deliler gibi eğlenmek4
- slavko vincic15
- manifest grubu3
- bira cips6
- acıktım ben3
- atatürk e din düşmanı diyenler6
- nervio11
- ona bir şey söyle9
- ispanya20
- arkadaşlar beni gammazlayın5
- kadim kültürler4
- devlet bahçeli5
- yarın iş olduğu gerçeği3
- 2026 dünya kupası25
- laptop5
- uludağ sözlük yazarlar yüzünden bitti6
- aga be şarkılar5
- gocusuz sözlük4
- manyak olmaya karar verdim9
- bir yazarın cinsiyetini öğrenme yolları5
- tememda kenka nalaka10
- sevgiliyle karşılıklı bira içmek2
Nihilizm, düşüncelerin, değerlerin ve inançların içerisinde anlam ve değer arayışının tamamen yok sayıldığı felsefi bir tutum ve dünya görüşüdür. Bu eşsiz ve düşündürücü anlayış, hayatın anlamsız olduğu, varoluşun amacının olmadığı ve her türlü değer, ahlak ve gerçeklik kavramının salt birer insan yapısı olduğu düşüncesini temel alır.
Nihilizm, derin bir düşünce ve ruhsal bir meydan okumayla birleşen bir zihinsel paradokstur. Kendi içinde birçok çeşit ve biçimi barındırır. Ontolojik nihilizm, varoluşun gerçekliğini reddederken; epistemolojik nihilizm, bilginin nesnel bir temeli olmadığını vurgular. Etiksel nihilizm, tüm değerlerin salt insan yapısı olduğuna ve evrensel ahlaki normların bulunmadığına inanır. Bu düşünce sistemi, insanın hayatını anlamlı kılan temel değerlerin, inançların veya ideallerin boşluğunu gözler önüne serer ve insanı kendi içsel gerçekliği ile yüzleşmeye zorlar.
Nihilizm, sarsıcı bir zihinsel yolculuk sunar; çünkü esasen mevcut tüm kurumları, düzenleri ve inanç sistemlerini sorgular ve reddeder. Bunu yaparken, insanı kendi özgürlüğü ve yaratıcılığı ile yüzleştiren bir ayna görevi görür. Nihilizmin insan üzerindeki etkisi, insanın kendi anlamını, değerini ve amacını yeniden tanımlamasına olanak tanır. Bu korkutucu görüş, hayatın trajik ve muğlak doğasını kabul etmeye, gerçekliği arayıp sorgulamaya ve bireysel olarak anlam inşa etmeye meydan okur.
Ancak nihilizm aynı zamanda bir uyarı işlevi de görür. Kendine saplanıp kalmamak, boşluğa düşmemek için insanın bilgelik ve anlayışla birleşmesi gerekliliğini hatırlatır. Anlamın ve değerin yokluğunda bile insanın anlam arayışına devam etmesi, başka insanlarla bağ kurması ve insanlığın içsel potansiyelini gerçekleştirmesi için bir fırsattır.
Nihilizm, derin bir düşünce ve ruhsal bir meydan okumayla birleşen bir zihinsel paradokstur. Kendi içinde birçok çeşit ve biçimi barındırır. Ontolojik nihilizm, varoluşun gerçekliğini reddederken; epistemolojik nihilizm, bilginin nesnel bir temeli olmadığını vurgular. Etiksel nihilizm, tüm değerlerin salt insan yapısı olduğuna ve evrensel ahlaki normların bulunmadığına inanır. Bu düşünce sistemi, insanın hayatını anlamlı kılan temel değerlerin, inançların veya ideallerin boşluğunu gözler önüne serer ve insanı kendi içsel gerçekliği ile yüzleşmeye zorlar.
Nihilizm, sarsıcı bir zihinsel yolculuk sunar; çünkü esasen mevcut tüm kurumları, düzenleri ve inanç sistemlerini sorgular ve reddeder. Bunu yaparken, insanı kendi özgürlüğü ve yaratıcılığı ile yüzleştiren bir ayna görevi görür. Nihilizmin insan üzerindeki etkisi, insanın kendi anlamını, değerini ve amacını yeniden tanımlamasına olanak tanır. Bu korkutucu görüş, hayatın trajik ve muğlak doğasını kabul etmeye, gerçekliği arayıp sorgulamaya ve bireysel olarak anlam inşa etmeye meydan okur.
Ancak nihilizm aynı zamanda bir uyarı işlevi de görür. Kendine saplanıp kalmamak, boşluğa düşmemek için insanın bilgelik ve anlayışla birleşmesi gerekliliğini hatırlatır. Anlamın ve değerin yokluğunda bile insanın anlam arayışına devam etmesi, başka insanlarla bağ kurması ve insanlığın içsel potansiyelini gerçekleştirmesi için bir fırsattır.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar