bugün

zina nedeniyle boşanma davası açmak

Zina (Aldatılma) Sebebiyle Boşanma
Zina (Aldatılma) Sebebiyle Boşanma oldukça fazla görülmeye başlanmıştır ve zina, medeni kanunda yer alan ve diğer sebeplere nazaran daha özel ve hassas boşanma sebeplerinden birisidir.

Hukuk sistemi içerisinde zina davası çekişmeli boşanma davası olarak görülür ancak eşler zinanın yanı sıra şiddetli geçimsizliği de sebep olarak gösterirlerse anlaşmalı boşanma ile de boşanabilirler.

Zina sebebiyle boşanma davası açmak isteyen kişi veya eş öncelikle zinayı öğrendiği andan itibaren geçen 6 ay içerisinde boşanma davasını açması gerekir ancak bu 6 aylık süre içerisinde dava açılmaz veya kişi zina yapan eşini affedip vazgeçer ise dava açma hakkı düşer.

Bunun yanı sıra zina eyleminin yapılmasının üzerinden 5 yıl geçmesi halinde de dava açma hakkı düşer.

Zina Sebebi ile Yapılan Boşanmalarda Tazminat Durumu
Zina her ne kadar toplumsal ve ailevi düzeni bozan gayri ahlaki bir durum olsa da Türk Ceza Kanunu'na göre suç olarak sayılmamaktadır yani medeni kanuna göre hem boşanma hem de tazminat talep etmek için geçerli bir sebep olarak görülmekte fakat, ceza kanununa göre cezai bir yaptırıma sebep olmamaktadır.

Eşi zina yapan bir kişi belirtilen süre dahilinde mahkemeye başvuru yaparak boşanma davası açıp ayrıca da zina nedeniyle tazminat talebinde bulunabilmektedir.

https://www.cerensumer.av...datilma-sebebiyle-bosanma