bugün

uludag sozluk hakkinda endiseler

sözlük yazarlarının uludağ sözlük ile ilgili endişeleridir.

--spoiler--
peşin not: önce bir okuyun sonra yorum yapın.
--spoiler--

buraya yazarlar olarak da yöneticiler olarak da emek veriyoruz. biz yazarlar daha güzel bir ortamda yazarlık yapıyor olmak için, yöneticiler de bu ortamı güzel kılabilmek ve bunun parçası olabilmek için buradalar.

lakin sözlük çizgisinde bir kayma mevcut son zamanlarda. maalesef bu kaymaya neden olan gevşeme hem yazarlardan hem de yöneticilerden kaynaklanıyor.

evvela yönetici kanadına bakalım

son günlerde tüm yazarların eleştirdiği bir ceza uygulaması göze çarpıyor. hadi bir taraf eleştirse tamam. bu sözlük bir kare ise, 4 köşesi de 4 kenarı da eleştiriyor. o zaman bunu irdeleme zamanı gelmedi mi?

yönetim çekişmeleri yazarların dilinde bile dolanır olmuş. kim kimle çekişiyor, kim iktidar mücadelesinde, kim kime kıl diye ceza vermiş vs. öncelikle yönetimin tarafsızlığına olan güvenilirlik yeniden sağlanmalı. buna engel olan birçok karar da konsolide edilmeden uygulanmaya devam ediyor.

zehir'in silinmesini herkes ayrıntısı ile biliyor. yönetim ayağına kadar. haksız silinmeler, silinip geri gelmeler vb. bu tarz durumlar güvenilirliği ve otoriteyi sarsıyor. yönetim, hatasız karar almak zorunda. bu sebeple ya kararları topluca verin, ya da keyfi kararların önüne geçecek bir formül üretin. çünkü silinmek bile birçok kişiyi üzmüyor. hele ki provokatif kişileri. çünkü aynı boku başka sözlüklerde yiyemiyorlar. burada silinseler bile hemen yeniden yazar olarak geliyor ve devam ediyorlar. bu da sözlük kalitesini düşürüyor.

inanın bugün sözlükte bir şeye daha karar verdim. bu tarz olaylara göz yumulup, bu yanlış şeyler alışkanlık kazanınca; kutuplaşma da kolaylaşıyor. bu sayede kankalar birbirini tutuyor ve sözlük bölünüyor. kahve ortamı var. erinmeyin şu başlığımı okuyun: (bkz: hepimizin anasinin daha once verdigi gercegi)/#4645423

bu başlığa sürüyle eksi yağması demek kutuplaşma var demek, insanlar artık okumadan nicke bakarak eksi veriyor demek. yahu sözlük iyiliğine yazdığım şeyler onlar. demek ki sözlüğün iyiliğini istemeyenler var demek. buna dikkatinizi özenle çekmek isterim.

otorite demek asmak kesmek değildir. tutarlı olmaktır. bizler provokatif yazar istemiyoruz. alanen hakaret eden silinsin istiyoruz, hakaret edilen değil. yavuzum adlı yazarın silinmesi de buna örnektir. bu gemide ya beraber batacağız, ya beraberçıkacağız. ama zevk alamayan çok kişi var artık burada.

yazar kanadından bakalım

yönetim zaafiyeti ile yazar alımı aynı zamana denk gelince silinme korkusu kalktı, fakeler çoğaldı, siliklik yaptırımı gücünü kaybetti. ve bazı yazarlar ne kadar saçmalasa da silinmiyor. bunlar kabul edilesi gerçekler. artık kanka halinde yazdıkları bile bariz. gurupça sözlüğü bok ediyorlar.

aklı başında yazarlar olarak, bunların kutuplaşma yaratmaya çalışıcı provokatif başlıklarına gaza gelmemeliyiz. tutturulmuş gidiyor karalama çabaları. ya müslümanlar, ya komünistler, ya ateistler hedef seçilip, tutarsız bahanelerle bir taraf yaratılıyor ve diğeri karalanıyor. tutarsız düşünceler bilerek seçiliyor. bu sayede sözde dini bütün gözüküp diğerlerini karalarken, dini bütün kişiler de karalanmış oluyor. çünkü dinle alakasız varsayımlarla diğerleri dinsiz ediliyor. aynı şey diğer taraflarda da söz konusu. sosyalist görünümlü provakatörler, ateist görünümlü provakatörler. herkesin içine girmişler.

tıpkı yıllardır ülkenin içinde de olduğu gibi. sağın içine girip sola silah sıkan, veya aksi. oyuna gelmeyin arkadaşlar. gaza gelmeyin. her düşünce burada bireyseldir. kişileri bağlar. solun da sağın da amk. günahı bana. kutuplaşmayın. şu ibnelere alet olmayın. burası daha güzel bir yer olsun istiyorsak buna mecburuz.
güncel Önemli Başlıklar