bugün

yavuz ağıralioğlu nun iyi parti den şutlanması

doğru karardır.

cumhur ittifakında hüdapar ile saf tutabilir isterse. ulan ittifakın "resmi" ortağı, seçime akp listelerinden giren bir hüdapar var, cumhur ittifakının 1 kere konuştuğunuz gördünüz mü? mhp'nin bir kere konuştuğunu gördünüz mü? aksine çıkıp bunlar için "yerli ve milli" dediler ve diretiyorlar.

bir tarafta ise ittifakın resmi ortağı bile olmayan bir hdp var, her partinin ziyaret edildiği gibi kendileri de ziyaret edildi, hatırlarsanız kasım ayında akp-hdp görüşmesi olmuştu ve bahçeli dahi çıkıp "hdp resmi parti görüşebilir biz ne diyelim" demişti.

şimdi zaten seçmenin büyük çoğunda bir hdp rahatsızlığı var, bunda hem fikiriz, bir diğer kısmında ise kararsız olup hdp yüzünden oy vermeyi düşünmeyen büyük bir çoğunluk da var ve sen sürekli bu konu üzerine konuşup konuşup konuşup deşiyorsun.

ve kendi kendine öyle bir algı yaratıyorsun ki bugün hdp "güya" ittifakta diye millet ittifakına oy vermekten çekinen insanlar gidip hüdaparın "resmi" olarak içinde bulunduğu ittifaka oy verirken kendini rahatsız hissetmeyecek konuma geliyor.

siyaset, politika tamamen algı yönetmektir. muhalefet bunu yıllardır beceremedi, meral akşener maalesef güç kaybediyor, biraz sakin olup ekibine sahip çıkmalı. veya koray bey herkese "susun" diyecek, sonra kimse konuşmaz zaten.