bugün

solculardan nefret etme nedenleri

sadece solcular mı?
ideolojik olarak türklük, din, atatürkçülük, milliyetçilik vb söylemlerle ortaya çıkan her insandan, değer yargılarını ve kutsiyetini ideoloji bağnazlığında belli kalıplarda ortaya koyan ve bunu bana empoze eden her insandan nefret ediyorum ve de olmaz olsun senin düşüncen değer yargın diyerek bu insanlardan, ortaya koyduğu değer ve düşüncelerinden nefret ediyorum.

eğitim zeka ve akıl seviyeleri yeterli olmayan insanlar ne kişiliğini ne düşüncelerini ne benliğini ne de değer yargılarını biçimlendiremez oluşturamaz. kişilik ve karakterini oluşturamayan bu insanlar toplum içinde kendini tarif etmek-yer edebilmek için ya din, ya ırk-millet-etnik kimlik ya da bir zümre yapı içinde kendini tarif ederek düşünce ve bakış açısını değerlerini ideoloji bağnazlığında tarif eder savunur.

din algısı kendi inancı değildir.
millet ırk etnik duygusu tarifi kendine oluşturduğu kimlik değildir.
onu insan yapan ahlak değerleri (insanı hayvandan ayıran akıl değil ahlaktır) başkalarının değer yargısıdır.
korkuları sevinci hüzünü kaygısı yaşam biçimi dünyaya bakış açısı düşünceleri savunduğu değerler bile başkalarının kendisine empoze ettiğidir.
bunun için ideoloji bağnazlığında ideolojik dogmalarla sürdürdüğü yaşamı asalak bir yaşam olup kutuplaşma çatışma onun tek yaşam kaynağıdır.

göze batan ve toplumlarda çoğunluk olan bu insan tipi en çok ırk-millet, din ve marksist söylemlerde bulunur. solcular ise en bariz ideolojik dogma aptallığında bulunur.
1800'lü yılların yaşanmışlıklarında sanayi toplumunda yaşanan facialar ve insanlık ayıbının ortaya çıkardığı-tetiklediği bu ideoloji hala 1800'lü yıllarda kalmış bir düşünce sistemidir.
iktisat-ekonomi ve siyasi sistem olarak asla çağı yakalayamamış bu düşünce sistemi tıpkı afganistan'da taliban tarafından ya da suudi arabistan'da suud hanedanı tarafından ortaya konan inanç düşünce sistemi gibi bağnaz ve yobazdır.
insan-yaşam biyolojik ve düşünce olarak devamlı bir evrim-mutasyon içindedir.
oysa ideoloji ve din insanlığın evrimi önünde en büyük engel, insanın gelişiminde en büyük tehlike olarak günümüzde yer almaktadır.
ideoloji ve din bizi insan yapan ahlak değerlerinin temel yapı taşı olan etik değerlerimizi yok ediyor.
bakınız: güney kore ve afganistan.
oysa din ve ideoloji daha iyiyi bulmak için bir araç değil mi?
tüm dinlere düşünce sistemlerine bakın, insanlığın mutluluğu refahı için bir arayış aracı olan din ve ideoloji-düşünme sistemi insanları düşünemeyen, düşünmenin suç olduğu bir araç haline getirildi.