bugün

akşam postası

13 mart 2023 pazartesi

Türkiye işçi Partisi (TiP) Genel Başkanı Erkan Baş, ”Madem güveniyorsunuz kendinize, 15 Mayıs’ta uçuşları iptal edelim” dedi.

Deprem bölgesindeki eksiklik ve yetersizlikleri dile getirenlere ‘tasmalı itler‘ diyen Tuğrul Selmanoğlu’na AKP’nin yurt dışı seçim kampanyasında üst düzey görev verildi.

Organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’nın ‘danışmanı’ Ferhat Aydoğan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin’i ‘ziyaret’ ettiğine ilişkin görüntü paylaştı.

MetroPOLL Araştırma’nın anketine göre sadece dört kişiden biri deprem vergisinin amacına uygun kullanıldığını düşünüyor. 10 AKP’li seçmenden de sadece altısı bu görüşte.

Türkiye 2022’de elektrik üretimi için kömür ithalatını iki katına çıkardı. Fatura 5,3 milyar dolar. Bu tüm zamanların en yüksek kömür ithalatı olarak kayda geçti. Türkiye’nin bir numaralı kömür tedarikçisi Rusya.

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, cumhur ittifakıyla parlamento seçimlerine de ortak girme konusunda prensipte anlaştıklarını duyurdu.

Kırıkhan kaymakamının, kamu görevlilerine erdoğan mitingine katılmaları için emir verdiği ortaya çıktı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, seçim takviminin başlangıç tarihinin 18 Mart olarak belirlendiğini bildirdi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, bir sene önce, 6284 sayılı ‘Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’la ilgili “Cinsiyetçi, faşist ve feminist bir kanundur”

Türkiye işçi Partisi (TiP) Hatay Milletvekili Barış Atay, depremzedeler için yurttaşlardan yardım isteyen içişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya kendi sözleriyle yüklendi: “Devleti aciz göstermeye çalışan bu tür insanlara itibar etmeyiniz!”

Adıyaman Mimarlar Odası Temsilcisi Fevzi Dost, depremzedeler için inşa edilecek konutların maliyetinin çok üzerinde ihale edildiğini söyledi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde ölenlerin sayısı 48 bin 448’e çıktı

Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz'e göre istanbul depreminin en çok vuracağı sekiz ilçe: Adalar, Avcılar
Bakırköy, Kartal, Pendik, Tuzla, Zeytinburnu, Beylikdüzü.

Geçen hafta yayımlanan anketleri derleyen uluslararası haber ajansı Reuters, millet ittifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan karşısında 10 puan ileride olduğunu yazdı.

Seçim güvenliği için 601 bin 251 güvenlik personeli, 73 helikopter, sekiz uçak, 61 iHA, 6 bin 708 zırhlı muharebe aracı, 754 TOMA, 244 bot/gemi eşlik edecek.

Türkiye, Avrupa Birliği (AB) ve ABD’nin yaptırım uyguladığı ürünlerin Rusya’ya geçişini ‘aniden’ durdurdu.

Ekşi Sözlük yönetimi, kullanıcılar için yeni kurallar getirdi. Buna göre, başlık açma gereklilikleri sıkılaştırıldı.

(bkz: https://www.diken.com.tr/aksam-postasi-13-mart-2023/)