bugün

akşam postası

12 mart 2023 pazar

cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘muhafazakar kadınlar’a baskıcı her şeyden arındıklarını belirterek, “Kazanım ve özgürlüklerinizin yok edilmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

CHP Genel Merkezi’nde ’emektar Şero’yla bir araya geldiğini belirten millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, yaş mamayı lüks olmaktan çıkaracağını söyledi.

görsel

Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın AKP’den adaylık için çalışma yürüttüğü öne sürüldü.

Memleket Partisi, cumhurbaşkanı adayının parti üyelerinin oyuyla genel başkan Muharrem ince olduğunu açıkladı.

izmir depreminin ardından Bayraklı’da kurulan konteynerkente yerleştirilen depremzedeler bir hafta içinde konteynerleri boşaltmak zorunda. Kalıcı konut sorunu hâlâ çözülemeyen depremzedeler, duruma tepkili.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın seçim sürecinde kullanacağı iki kozun mehmet şimşek ve putin olduğunu yazdı.

AKP, milletvekili listesinin en az yarısını yenileyecek.

Hatay’a giden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Adıyaman’da olduğu gibi burada da ‘eksiklikler’ nedeniyle ‘helallik’ istedi.

CHP, geçiş sürecinin yol haritasındaki tüm maddelerin uygulanacağı vurguladı.

Depremzedeleri hukuki hakları konusunda bilgilendirmek için Adıyaman’a giden bir grup gönüllü avukat, AFAD yetkilileri tarafından “Valilik talimatı var” denilerek çadır kentlere alınmadı.

Erdoğan’ın fiyatlarını ‘uygun’ bularak övdüğü Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde geçen yıl 169 lira olan Ramazan kolisi bu yıl 320 liraya çıktı.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK), seçimlere girme yeterliliğine sahip 36 siyasi partiye ilişkin kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, Ahbap’a 46 milyon liraya çadır satmasını “Atatürk’ün emriyle ismet Paşa da sattı” sözleriyle savundu.

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, depremlerin vurduğu bölgede ileriki yıllarda 7 ve üzeri şiddetindeki sarsıntıların yaşanacağını belirterek buradaki çalışmalar konusunda iktidarı uyardı. Görür “Bu bölgede alışıla gelmiş ihale, müteahhit ve klasik inşaat yapımıyla sorunlarla baş edemeyiz” dedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 24 il için ‘turuncu’, 33 il için de ‘sarı kod’lu uyarı yaptı. Bu illerde kuvvetli yağış ve rüzgar bekleniyor.

Milli Eğitim Bakanı Özer, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavının 4 Haziran’da yapılacağını duyurdu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre Adana’nın Saimbeyli ilçesinde saat 15:31’de 4.4 büyüklüğünde bir deprem oldu.