bugün
- istanbul u özlemek5
- türkiye selefilere kalsa harabeye dönüşmüştü5
- göçmen karşıtı din düşmanı sosyal demokratlar18
- okan buruk13
- claudian clouds43
- ittihat terakki döneminde gerçekleşen soykırımlar5
- savunma sektörü3
- türkler ile moğollar kardeştir3
- game of thrones taki kerhaneci17
- ups boobs'un 67 gündür entry girmemesi2
- burhan özfatura4
- mekkeli müşrikler4
- türkiye'deki gündemin yarısı israil hakkında6
- kendi halkını katleden iran3
- ölümden korkuyor musunuz35
- penguenlerin asıl amacı3
- hep akşam zamanı olsaydı2
- selefinin asrı saadet'i ve altın çağı2
- dyson5
- sözlük kızları dertleşiyor14
- kedi güzellemesi yapmak için ayet uydurmak4
- genel ev sloganları5
- gençlik ve güzellik bitince kızlar ne yapıyor9
- amedspor'un tarihi2
- pakistanlı müslümanların içler acısı yaşam koşulu2
- güzel türkiyem2
- 20 eylül 2026 fenerbahçe eyüpspor maçı16
- sudanda ölen yüz binlerce müslüman arap2
- sarapci koala hatayi14
- melis sezen'in memeleri5
- iş arayanların aslında para araması3
- ülkü ocakları genel ev olsun4
- hesap vereceksiniz3
- arap nüfusu 500 milyonken soykırım var demek2
- arkadaşlar kova erkeğinden olur mu8
- para için bok yemeye bile razı nesil2
- kaçak sığınmacıları müslüman diye güzellemek4
- müslüman kardeşine dua etmek4
- 20 eylül 2026 amedspor beşiktaş maçı28
- 128 milyar dolar nerede4
- anın görüntüsü25
- para için istemediğin bir işte çalışmak2
- israil de emek gücü vs pakistan da emek gücü2
- sözlük erkeklerinin bugünkü kombinleri25
- sözlükteki sessiz yazarlar7
- sözlük yazarlarının normal kombinleri26
- fenerbahçe5
- netanyahu gibi bi adam neden devleti hortumlamaz2
- platon'un mağarası3
- netanyahu gibi bi adam niye saddam'a benzemedi2
eskişehir'deki atatürk endüstri meslek lisesinde artık kapanmış olan bölümdür.
peki neden ?
dökümcülük metal imalatının en önemli çeşididir, fakat gelişen teknoloji ile nasibini almıştır.
türkiye'deki en büyük sıkıntılardan biri teknik eleman sıkıntısıdır. sanayi sahipleri iyi yetiştirilmiş teknik eleman bulamamaktan şikayetçi.
dökümcülük bölümü de bunlardan biri, sanayi kuruluşları şiddetle dökümcü elemanlar arıyor. bunun için dolgun ücret bile veriyorlar.
dün asgari ücret ile eleman çalıştıran şirketler, işçinin ne denli önemli olduğunu şimdi daha iyi anladılar.
---------------------------------------
peki iyi teknik eleman neden yetişmiyor ?
bunun nedeni uygulamalı eğitimin olmaması, tamamen kitaba endeksli ve ezberci bir mesleki eğitim.
bir öğrenci meslek lisesinden ne öğrenir ?
öğrenci meslek lisesindeki eğitimine başladığı günden itibaren sadece kendi mesleği ile ilgili adam akıllı eğitilir, fakat mesleği ile ilgili olan yan meslek dalları ile ilgili bilgiler kağıt üstünde "öğrenir".
örneğin makine ressamlığı bölümünden bir öğrenci düşünün, eğitim öğretim döneminde kendi alanında teknik resim ve çizim programları ile ilgili deneyim kazandırıldı.
fakat kendisine bağlı olan meslekler ile ilgili ayrıntılı bir eğitim verilmedi.
mesela döküm, tornacılık ve cnc bölümleri ile ilgili bilmesi gereken o kadar çok şey olmasına rağmen, meslek liseleri bu bilgileri öğrenciye sadece kitaptan öğretmeyi uygun bulmaktadır.
uygulamalı eğitim değil de sadece sözlü ve ezberci bir eğitim gütmektedir.
eğer sen öğrencilerine yan meslek dalları ile ilgili eğitimi vermez isen öğrenci çizdiği teknik resimin nasıl üretildiğini nereden ve nasıl bilecek ?
torna tezgahındaki kesme hızını problem olarak çözdürürsen ve öğrenci bu problemi çözemediğinde sıfır alırsa ona ne kazandırmış olursun ?
koca bir sıfır kazandırmış olursun, ve eğitim sistemini öğrenciye küfür eder adeta.
--------------------------------------
türkiye cumhuriyeti'nde eğitim ve öğretime ayrılan ödenek, dünyanın önde gelen ülkelerin eğitim ve öğretime ayırdığı ödeneğin çeyreği bile değil.
peki vergilerimiz nereye gidiyor ?
sizi kemal kılıçradoğlu'na havale ediyorum
eğer devlet meslek liselerine ve diğer mesleki liselere desteğini yükseltirse iş gücü hiç bir zaman durmaz, durdurulamaz.
hatta ve hatta üniversite'yi kazanan öğrencilerin kendi bölümlerini tercih etmeleri ile kısa sürede mezun olmaları, hatta ve hatta verilen eğitimin kalitesi ile o öğrencilerin lisansüstü okuması bile mümkündür. kişi ne kadar kaliteli eğitim alırsa kısa sürede en kaliteli mertebeye ulaşır.
hatta türkiye avrupa'nın da şiddetle ihtiyacı olan genç teknik eleman sıkıntısını bir an önce giderir.
ülke nüfusumuz çok genç, bu fırsat zamanında değerlendirilmez ise çok geç olabilir.
peki neden ?
dökümcülük metal imalatının en önemli çeşididir, fakat gelişen teknoloji ile nasibini almıştır.
türkiye'deki en büyük sıkıntılardan biri teknik eleman sıkıntısıdır. sanayi sahipleri iyi yetiştirilmiş teknik eleman bulamamaktan şikayetçi.
dökümcülük bölümü de bunlardan biri, sanayi kuruluşları şiddetle dökümcü elemanlar arıyor. bunun için dolgun ücret bile veriyorlar.
dün asgari ücret ile eleman çalıştıran şirketler, işçinin ne denli önemli olduğunu şimdi daha iyi anladılar.
peki iyi teknik eleman neden yetişmiyor ?
bunun nedeni uygulamalı eğitimin olmaması, tamamen kitaba endeksli ve ezberci bir mesleki eğitim.
bir öğrenci meslek lisesinden ne öğrenir ?
öğrenci meslek lisesindeki eğitimine başladığı günden itibaren sadece kendi mesleği ile ilgili adam akıllı eğitilir, fakat mesleği ile ilgili olan yan meslek dalları ile ilgili bilgiler kağıt üstünde "öğrenir".
örneğin makine ressamlığı bölümünden bir öğrenci düşünün, eğitim öğretim döneminde kendi alanında teknik resim ve çizim programları ile ilgili deneyim kazandırıldı.
fakat kendisine bağlı olan meslekler ile ilgili ayrıntılı bir eğitim verilmedi.
mesela döküm, tornacılık ve cnc bölümleri ile ilgili bilmesi gereken o kadar çok şey olmasına rağmen, meslek liseleri bu bilgileri öğrenciye sadece kitaptan öğretmeyi uygun bulmaktadır.
uygulamalı eğitim değil de sadece sözlü ve ezberci bir eğitim gütmektedir.
eğer sen öğrencilerine yan meslek dalları ile ilgili eğitimi vermez isen öğrenci çizdiği teknik resimin nasıl üretildiğini nereden ve nasıl bilecek ?
torna tezgahındaki kesme hızını problem olarak çözdürürsen ve öğrenci bu problemi çözemediğinde sıfır alırsa ona ne kazandırmış olursun ?
koca bir sıfır kazandırmış olursun, ve eğitim sistemini öğrenciye küfür eder adeta.
türkiye cumhuriyeti'nde eğitim ve öğretime ayrılan ödenek, dünyanın önde gelen ülkelerin eğitim ve öğretime ayırdığı ödeneğin çeyreği bile değil.
peki vergilerimiz nereye gidiyor ?
sizi kemal kılıçradoğlu'na havale ediyorum
eğer devlet meslek liselerine ve diğer mesleki liselere desteğini yükseltirse iş gücü hiç bir zaman durmaz, durdurulamaz.
hatta ve hatta üniversite'yi kazanan öğrencilerin kendi bölümlerini tercih etmeleri ile kısa sürede mezun olmaları, hatta ve hatta verilen eğitimin kalitesi ile o öğrencilerin lisansüstü okuması bile mümkündür. kişi ne kadar kaliteli eğitim alırsa kısa sürede en kaliteli mertebeye ulaşır.
hatta türkiye avrupa'nın da şiddetle ihtiyacı olan genç teknik eleman sıkıntısını bir an önce giderir.
ülke nüfusumuz çok genç, bu fırsat zamanında değerlendirilmez ise çok geç olabilir.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar