bugün

hazreti muhammed

Hayır gerçekten anlamıyorum.

Tanrı bir tane. (bu kısmını kabul etmeyenler gerisini zaten okumasın).

Önce tevrat inmiş, Musa tebliğ etmiş. insanların ibneliğinden ortalık karışmış, aç gözlülük ensest diz boyu. Allah isa'yı yollamış bakire bir anadan, eline incili vermiş. daha 12 kişiye anlatamadan adamcağızı öldürmek istemişler. Allah yanına almış isa'yı. Ortalık iyice kötüleşmiş. insanlar kendilerini tanrılaştırmaya çalışmaktan bıkmamışlar. iyice coşup isa allahın oğlu, kutsal ruh falan saçmalıklarına girmişler. en sonunda türlü mucizelerle, defalarca değişen kutsal kitaplarda dahi belirtisi görülen ahmed mahmud muhammed mustafa (s.a.v) dünyaya gelmiş. yalnızlığın her türlüsünü yaşamış. doğru bildiklerini anlatmak için elinden gelenden fazlasını yapmış, gün gelmiş taifte taşlanmış gün gelmiş uhudda dişi kırılmış. gün gelmiş tasını tarağını toplayıp memleketini terkedip hicret etmiş.

ne için??

para,kadın,uyuşturucu,dünyevi zevk için mi? belki savaş olsun falan diyedir. ya da bak bak kral olmak için falandır.

abartayım mı daha?

sonra Allah yapmadığını yapmış, öyle bir şekilde bir kutsal kitap indirmiş ki. her soruya cevap olarak . her olayın ardından bir kaç cümle.. bazen 2 kelime. sindire sindire indirmiş kelamını kullarına.

Kuran-ı Kerim çok büyük bir ansiklopedidir. anlayış açısına göre vole vurur adama. ister anlarsın ister anlamazsın. okursun, başını ört kelimesini özümsemezsen istediğin gibi gezersin. kurban kes görürsen oturur koyun kesersin. ne anlarsan onu yaparsın.

eğer sen kan ararsan kan görürsün. çünkü ortadoğunun topraklarında kan var. olan olmuş.
şu an lise 1 tarih kitabında daha çok kan var. senin ataların rahat durmadıysa yazacak tabi.

ama her şeyi g*tumuzden anlamayı çok iyi becerdiğimiz için, önyarglarımızla her tarafımızı kapayıp, algımızı tıkadığımız için anlayamıyoruz.

hayır ben gerçekten anlamıyorum. 63 senelik bir ömrün 23 senesinde bil-fiil insanları cennete çağıran bir adam nasıl kötülenebilir? yok 9 yaşında kızla evlenmiş yok bilmemne. sizce bu kadar güzel ahlaklı ve zeki bir adamın tek amacı 4 tane karıyla evlenip sabah akşam seks yapmak kadar basit midir? siz bu kadar dar düşünebiliyor musunuz?

yani o kadar taşlan bin tane çile çek. neymiş 9 yaşında kızla evlenmek içinmiş. eline geçen tek şey bu mu yani?. Resulallah öldüğünde bir tane yeleği bir tane hasırı ve bi kaç kapkacağından başka hiçbişeyi yoktu.

illa 9 yaşında evlendi'de takılanlar için dip not: suudi arabistan yarım adası ekvatora yakındır. insanlar daha erken gelişiyor ekvatora yakın bölgelerde. iklim ve güneşle doğrudan orantılı. merak edenler orta okula geri dönebilirler.

editto: bu kutsal kitapta bu kadar kan ve şiddetin olmasının da bir kaç nedeni var.

- son din, son kitap. bu son dine olan tüm olayların özeti, e arada bir sürü olay daha yaşanmış. misal miladi olarak islam hristiyanlıktan 600 yıl sonra gelmiştir.
- diğer kutsal kitaplar insanlar tarafından defalarca yazıldı. en son incil istanbulda 5000 farklı incilden 4'e düşürüldü (matta,markus,luka,yuhanna).
- tutupta akraba evliliğine çanak tutuluyor denmesini hiç anlamadım. örnek istiyorum. dinin kural kitabında sadece kıstaslar gösterilmiş. eğer zorunluluk varsa kullanılası denmiştir. tutupta hadi kardeş kardeşe kaysın denmemiştir.
- anlamak istemek. anlamanın 2 katının 5 fazlasıdır.

editto2: 600'lü yılları tartışıyoruz. adam son peygamber. karizma tavan. herkes kızını verek isteyebilir. kızlar hakikaten aşık olabilir. bugün 8 yaşındaki kızlar yok keremceme yok bilmemkime aşık olmuyorlar mı. ayrıca o zamanın şartlarıyla şimdiki zamanı kıyaslamak zaten çok saçma. yani çok hassas bir konunun çok salakça bir kısmını tartışmaktayız. evlenen kızın tercihidir denir geçilir. hakkıdır. istemiş evlenmiştir.
© copyright 2005 - 2026