bugün

masterchef türkiye

2022 sezonunun, Survivor'ın kimseyi tatmin etmeyen finalinin gölgesinde başlayan, ancak yapılan bütün boykotlara ve kanal silmelere rağmen reytinglerde açık ara lider olan yarışma.

Bu sezon hakkındaki bazı analizlerime gelecek olursak:
Seçmeler etabındakilerin çoğunun acıklı hikaye eşliğinde bonfile/somon-püre-kuşkonmaz-sos yapması eminim ki herkesi sıkmıştır.
Allah'tan bu süreci uzatmadan, aynı geçen sezonki gibi 14 bölümde hallettiler bu etabı.

Üçlü düello etabı, bu yarışmanın belki de en kritik ve eğlenceli kısmı olmakla beraber kimin ak koyun kara koyun olduğunu tam da burada anladığınınız bir etaptır.
Bu sezonda aşçıların bile tatlıyı bilmediklerini söylediklerinde bunlara bir uçasım geliyor. Yarışmaya gelmişsiniz, tatlı bilmemek ne?
pate a choux yapamayanların, balık ayıklayamayanların, helva kavuramayanların, karnıyarığı bilmeyenlerin bu yarışmada yeri yok bir kere, bu insanlar elendikleri gibi bir de rezil olduklarıyla kalıyorlar.

Genel olarak bakacak olursak yine de iyi gidiyor, aşırı kaotik ve herkesin birbirine laf attığı 2021 sezonundan çok daha iyi bir sezon olacağı kesin (çoğu evlerden ıraktı hakkaten) ama bir 2020 kadar iyi olur mu bilemiyorum.