bugün

snuff 102

görsel
Yıl: 2007
Tür: Korku / Gerilim / Gore (Bence bunun da üzerinde)
Ülke: Arjantin
Yönetmen: Mariano Peralta

çocukluğumdan beri korku / gerilim filmleri izleyen biri olarak demeliyim ki, izlerken en çok zorlandığım, ve en çok korktuğum filmdi. normalde korku gerilim türü filmleri izlerken zevk alma amacı güdüyordum, ama ilk defa bu gece bir filmi izlerken bir filmden bu denli korktum. Renklerinden midir nedir, film gerçekten inanılmaz bir korkunç atmosfere sahip.

işkence sahneleri inanılmaz gerçekçiydi. Filmin başında sahnelerin gerçekliği kanıtlanmıştır dense de, ben inanmıyorum. Çünkü işkence sahnelerinde senaryoya göre gelişen bir çok olay bulunuyor. O görüntüler tamamen gerçekse, bu olaylar nasıl gelişiyor? Şunu demeliyim ki, bu görüntüler sahte olsa da filmin verdiği hava inanılmaz gerçekçiydi. Amatör açılarla, ve 2 plana bağlı kalarak, ve renklerini de siyah beyaz olarak sunmaları, atmosferini aşırı derece de gerçekçi kılmıştır. Özellikle senaryo akarken giren sahneler siyah beyazken, işkence sahneleri sırf gerçekçi olsun diye bozuk görüntü veren kameralarla tek açı, ve renkli olarak çekilmiş.

Filmde kadınlara uygulanan şiddetten, tecavüzden bahsedilmiş. Ki senaryo akarken bu tür toplumsal olaylara fazlaca göndermeler yapılmış. verdikleri mesajlar gayet net ve sert. Sadece şiddet sahneleriyle değerlendirilip verdiği mesajları yok sayılacak bir film asla değil. Bazı sahneler bilgilendirici olmakla birlikte, belgesel tadında aynı zamanda. Ama kesinlikle herkesin kaldırabileceği bir film değil. Yönetmen işini iyi yapmış, tebrik etsem de ruh sağlığının bozuk olduğu gerçeğini değiştiremem. Enteresan filmdi, ve heyecanlıydı da. O işkence sahnelerine 1 saat 40 dakika boyunca maruz kalıp izleyebiliyorsanız, bir çok anlamlı mesajlar barındıran, ve gidişatı da git gide heyecanlı olan filmi sonuna kadar izlemenizi tavsiye ederim. Ancak dediğim gibi, izlerken ben çok zorlandım. Zorlanırsanız kapatın gitsin, psikolojiniz bozulmasın.