bugün

500 mt için 435 tl alan taksici

dünya üzerinde son 30 yılda yaşananlardan çıkaracağım tek bir ders vardır; iyice muhakeme etmeden ve araştırmadan olaylara inanmamak ya da bir bit yeniği aramak gereklidir. Bugün kendi isteğimle cebimden 100 TL yi muhtaç gördüğüm birisine verebilirim. fakat beni enayi yerine koymak anlamına gelen cebimden habersiz 10 TL çekmeye çalışanın da yedi sülalesini sikerim. Aynen bunun gibi, kendi muhakeme kabiliyetim ve araştırmam ile ikna olduğum bir konuya inanır ve özgür irademi kullanırım. fakat birileri beni manipüle edip inandırmak istediği şeyi dayarsa buna tepki gösteririm.

Bu noktada medyanın gücüne, algı manipülasyonuna ve hayatın olağan akışının dışında seyreden bu gibi olaylara biraz kuşkucu yaklaşırım.

haberi izledim, bu haber başlığı ve içeriği olmadan amcayı izletin birine, hacı amcanın doğal bir insan olduğunu söyleyecektir. bence öyledir de. Adam şöför. taksicilik yapanlar bilir. bir taksici yemeğini, primini, durak ücretini, yakıtını vs çıkardıktan sonra kendi yevmiyesini çıkarması için bolca taksimetre fişi doldurması lazımdır.

bu dayı şöför belli. taksimetrede çıkan rakamı müşteriden almak zorunda. aslında bu tür sıradışı bir durumda mal sahibinin aranması ve onun teyidi ile hareket edilmesi gerekirdi, taksicinin tek suçu budur.

yalnız olay ilginç, mağdur olan şahıs mal sahibine ulaşmış direkt. yani durağa filan değil, direkt mal sahibine ulaşmış. taksi şöförü gayet güzel röportaj vermiş. mağdur olup videoları habercilere gönderen şahısın röportajı yok. telefon açmışlar, olayı geçiştirip kapatıyor.

tüm bunlar, kusura bakmayın ama bende olayların pek de anlatıldığı gibi olduğu izlenimi bırakmıyor..