bugün

tarkan ın çok ünlüymüş gibi davranması

Tarkan dinlemeyen biri olarak başarısını takdir ediyorum, karakterini falan da bilmem, belki pisliğin teki ama kariyeri iyi sonuçta. Avrupada ilk 10'a bile girmemiştir diyen yazar arkadaşın entrysi üzerine wikipediadan bir kariyerine bakmak icap etti. Buyrun bırakıyorum;

"Şımarık", birçok ülkenin ulusal listesine giriş yaptı; Fransa, Hollanda, isveç ve isviçre'de 3; Norveç'te 2; Belçika'da 1 numaraya yükseldi; Billboard tarafından hazırlanan Latin Pop Songs listesinde 26 numarada yer aldı.

Tarkan, dünya genelinde bir buçuk milyon satış rakamına ulaştı ve Meksika'dan platin; Almanya, Belçika, Fransa, Hollanda, isveç, Kolombiya ve Lüksemburg'dan altın sertifika kazandı. 1999 yılında çok yüksek satış rakamlarına sahip olan müzik şarkıcılarını ödüllendiren Dünya Müzik Ödülleri, Tarkan'a, Dünya'nın En Çok Satan Türk Sanatçısı ödülünü verdi.

Bir adet not:

Bu arada satış rakamını az bulanlar, eskiden öyle youtube'da izlenme sayısı gibi rakamlar yoktu, yani buradaki satış rakamları bizzat gidip satın alanlardan oluşuyor hem de müzik marketlerden bilhassa. Bence epey başarılı.