bugün

salak saçma bir film olarak yüzüklerin efendisi

yüzüklerin efendisi diye bir film çıkmış. yeni galiba ki benim haberim de bu yolla oldu. film yeni ama direk üçleme olarak çıkmış galiba ki benim yeni haberim oluyor. yeni filmleri takip etmeyi severim. film tam hayal kırıklığı kitaplarını okuyanlar için. hatta ben kitaplarını okumadığım halde benim için bile tam bir hayal kırıklığı.

üç film birden mentalitesiyle hareket ettim ve üç filmi oturup bir kerede izledim. tam kombo! filmi içime aldım resmen. sığdırdılar filmi bana. ama gel gelelim filmde enteresan bir yan göremedim, göremedik. bi de fantastik olucak. (ev arkadaşlarım da izledi) baba bi kere filmde hiç kız yok. varsa bile bi acayip. nasıl iş bu? bu senaryoyu ben de yazarım. adam mordor diyarı mı demiş ben de "zordor, höyt len doğrudur diyarı" diye koyardım diyarlarımın ismini. öyle öyle yazar giderdim.

bir kere bu kadar çok türe ne gerek var. elfler, orklar, hobitler, çanlılar, vanlılar, yozgatlılar... üüüh adam doldurmuş kim varsa. bizim üst komşu bile ufak bir rolde gözüktü ikinci filmde.(herif bildiğimiz gollumu oynadı lan filmde ne küçük rolü?) üçüncü film oldu türleri anca ayırt edebildim. ben iyiyim gene ev arkadaşım hala ayıt edebilmiş değil.

(filmi izliyoruz. ikinici film olması lazım gandalf yılkısına öteki elemanlar atlarına binmiş geliyor) arkadaşım sordu:

"abi orkları, morkları anlamadım da şunlar kesin bildiğimiz at ama de mi? bi numaraları yok yani?"

al işte! adam o gün bugündür böyle. hep bunları sorguluyo kendi kendine.