bugün

15 temmuz a tiyatro demek

olayı kendi içerisinde 2 ye ayırırsak denilebilir. ikinci kısım 15 temmuz gecesi yaşananlar olsun. 250 vatandaş katledildi binlerce vatandaşımız yaralandı. istanbul ve ankaraya bombalar atıldı insanlar acımasızca darp edildi. bu kısmı işin gerçek olan kısmı. gelelim işin ilk kısmına yani "tiyatro" olan kısmına.

tiyatro nedir ? senaryosu, replikleri yazılmış bir oyunun sahnede sergilenmesidir. doğaçlama tiyatro olur mu ? olmaz. onun adı skeç olur veya başka bir şey olur. şimdi 15 temmuza gelene kadar yaşanan süreç tamamen oynanan tiyatronun senaryosunun yazılması kısmı. ergenekon, balyoz ve şike davalarından tut öss ve kpss sorularının çalınıp minik badem bıyıklı evlatlara ve türbanlı bacılara dağıtılmasına, tsk nın şerefli subaylarının "kumpas" kurularak haklarında yalan/sahte kanıtlar üretilerek tsk dan uzaklaşıtırılmasına ve muhaliflerin feto&akp işbirliği ile ceza evlerinde çürümeye gönderilmelerine kadar 11-12 senelik sürecin tamamı senaryonun yazılması kısmı idi.

buradaki en büyük mevzu ve aslında hükümet yandaşlarının içlerine sindiremedikleri mevzu senaryoyu birlikte yazarlarken senaristlerden fethullah isimli olanı bir anda fikir değiştirip diğer senaristi olaydan çıkartması. yani bu fethullah denilen tip eğer diğer senaristi saf dışı bırakmasa veya senaryoyu 11-12 senedir beraber yazdıkları gibi yazmaya devam etse bugün hala malum kesim tarafından "muhterem hoca efendi" olarak anılmaya devam edecekti. belkide çoktan ülkeye dönmüş eş başkanlık görevi yapıyor olacaktı. yani bu darbe girişimi gibi olaylar diğer senaristi saf dışı bırakıp yapılmasaydı bugün ülkede muhalefet namına tek bir insan bile özgür ve hatta çoğu hayatta dahi olamazdı. o zaman bu diğer senarist için hiçbir sıkıntı olmayacaktı hiç isyan etmeyecekti/mücadele etmeyecekti sessizce kenardan ergenekondaki gibi balyozdaki gibi kozmik odaya girilmesindeki gibi sınav sorularının çalınmasındaki gibi memnun bir şekilde insanlara zulüm edilmesini izleyecekti. işte işin bu ilk kısmı bildiğin tiyatrodur. 2 senarist vardı ve 15 temmuza giden yolun senaryosunu beraberce yazdılar. yahu ülkenin en tepesindeki adamın sağında ve solunda duran adamlar bile bu terör örgütünün adamları çıktı be kardeşim. bunlar bilinmiyor olabilir mi sizce ? yani bu adamlar bilerek ve isteyerek oraya yerleştirilmemiş olabilir mi. öküz ölüp ortaklık bozulmasa herkes hayatına aynı şekilde devam edecekti. bu tiyatro değildir de nedir.