bugün

kontratak

kontra rol, güzel. kontratak yapan rol yani. pek sevdiğim bir oyundur kontratak, italyanlar güzel oynar.

aslında lobanovski, mükemmel bir sistem geliştirmişti. kontratak oynuyordunuz ama top her zaman sizdeydi. nasıl, kafa karıştırıcı değil mi? lobanovski'nin sistemi, oyunu kont rol altında tutmaya dayanıyordu. bunun için, top tekniği en yüksek adamlara ihtiyacınız vardı. o nedenle fabrika imalatı gibi görünen bir takım yaratmıştı. bu takımın top hakimiyeti yüksekti ama en önemli özelliği milimetrik ayağa pas atmasıydı. böylelikle topu çevirip duruyordunuz. salak rakip, topa basmak adına sizin peşinizde koşup duruyordu. işte o sırada, ileriye milimetrik bir uzun pas çıkarıyordunuz. bir anda birkaç kişiyle rakibin gerisine sarkıyordunuz. golü atmanız işten bile değildi. atıyordunuz da nitekim.

ama kont rol, her zaman sizde değildir. lobanovski'nin takımı 1986 kupası'nda belçika ile ikinci tur maçına çıktığında kont rol hakemdeydi. belçika, attığı 4 golden ikisini ofsaytta iken, birini de yaklaşık yarım metre dışarıdan çevrilen ortadan yapmıştı. sscb'nin attığı üç gol ise kont rol'ü sağlamaya yeterli olmayacaktı elbette.

yine de sscb takımı, rakip takımın oyuncusu sakatlandığı için atağını kesip topu taca bırakarak 15 dakika ayakta alkışlanmış ve yüreklerimizin kont rol'ünü ele geçirmişti. (bu olay, futbol sahalarında ilk kez görülüyordu ve daha sonra bir kural halini alacaktı.)
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar