bugün

olympia

Jacques Offenbach ın ölmeden önce tamamladığı son operası, Les Contes d Hoffmann (Hoffmann dan hikâyeler) adlı eserindeki mekanik bebeğin ismidir Olympia. Genelde Olympia karakterini Koloratur sopranolar seslendirmektedir.
Hikâye şöyledir; Spalanzani adlı bir bilgin Olympia adında mekanik bir bebek yapmıştır. Şair Hoffmann bebeği görür görmez ona aşık olur fakat Olympia nın bir bebek olduğunun farkında değildir. Spalanzani konukları için bebeğe şarkı söyletir. Operadaki bu aryanın adı: "Les oiseaux dans la charmille"dir.
Natalie Dessay in "Greatest Moments on Stage" adlı dvdsinde, farklı senelerde,çeşitli opera evlerinin farklı biçimde sahneye koydukları 3 Olympia karakterini izlememiz mümkündür.Mezzo kanalında sıkca rastlayabileceğiniz,Fransız koloratur Patricia Petibon da bu aryayı basarılı bir şekilde seslendirmektedir. Özellikle arya sırasında yaptığı mimikler ve çıkardığı oyuncak bebek sesleri, karşımızda gerçek bir mekanik bebeğin durduğu hissiyatını verir
Bebek şarkısı olarakta adlandırılan Les oiseaux dans la charmille eğlenceli olduğu kadar zor ses aralıkları barındıran bir aryadır.