uludağ felsefe

Felsefe bölümünde Bok gibi ideolojilerle dolu akademisyenleri var. ilk sınıfta felsefeye giriş dersinde hoca bize ben sizin düşüncelerinizi manipüle edeceğim siz bana karşı argüman üreteceksiniz dedi. Bi s*ktir git diyorum böyle eğitim olmaz. Düşünce böyle gerçekleşmez. Önce Bir olayı tümüyle öğretirsin bunun karşısında olayı tümüyle bilen öğrenciyle karşılıklı argümanlar oluşturup tartışırsın eğitim budur. Yoksa bu ilkene mürit aramaktan başka bir şey değildir.

Derse girin hatta Görükle’de olan varsa ve inanmıyorsa götüreyim derslere onu. Bir şey bilmeyen torpille gelen o kadar belli ki anlamamak için mal olmak lazım. Adama soru soruyorsun ilk okul hocası gibi bunu zaten sonra işleyeceğiz o zaman cevaplarız diyor. Elimde kağıt bıdı bıdı ölü bir şekilde hristiyanlık tarihi anlatıyor. Sınıfı 170 kişi bir şey öğretmeyi becerebilmiş gibi bırakıyor birde herkesi.

Böyle bir sürü gereksiz insan var. Zaten rektöre bir şey demiyorum bile malum. Fakülte de salaklarla dolu. Ben ist’dan sadece şehir değişikliği ve yalnız olmak için orayı yazdım ve bölüme girdim. Bursa en yakın şehir olduğundan tercih ettim. 15-16 yaşından beri okurum felsefe ve ait hissettiğim çok az şey olduğundan bunun üzerine gideceğim dedim. Bin pişmanım.

Ben uludağ’da felsefe gerçekleşmiyor.
© copyright 2005 - 2026