bugün

beyaz yakalarına gam değmesin

beklerken beyaz atlımı gecelerce
aklıma giriverdi swinger çiftleri
kurumsal bir firmada senelerce
siz değil ben çektim dertleri...

-ik'cı sibel

***
kadınlara...

erkeğe muhtaçsınız. tıpkı erkeklerin size muhtaç olduğu gibi. doğanın kanunu bu, bana kızmayın.

çoğunuz xx limited şirketinde üst düzey yönetici asistanı olmanızın toplumdaki erkekler için hiçbir şey ifade etmediğini 30 yaşında idrak ediyor. sizin için çok mühimmiş gibi görünen kariyerleriniz için 30 yaşına kadar bir çok şeyden fedakârlık ediyorsunuz, biliyorum. ancak insan, -özellikle de bir kadın- fedakarlığın sonunda mutlaka bir kazanç, bir övünç ister. hakkıdır. aynı zamanda kadın ırkı erkeğinin kendisinden güçlü olmasını da ister. peki soruyorum; hangi kariyerli 30 yaş üzeri kadın kendinden daha güçlü ve başarılı bir erkeği elde edebilmiştir? cevap veriyorum; sıfır. eğer star tv'de bir dizi karakteri değilseniz bu olayın gerçekleşme ihtimali yoktur.

neden? çünkü kariyer üstü bir kariyer sahibi 30 yaş üzeri bir erkek muhtemelen 23-25 yaş aralığında, süt gibi, hayat dolu, güzel mi güzel bir kızla birlikte olmak isteyecektir. muhtemelen bu imkanlarıyla da isteğine yakın bir tane bulacaktır. peki sen ne olacaksın? seni kime vereceğiz, kim alacak seni, kimle eşleşeceksin? "eşleşmek istemiyorum" mu diyeceksin yoksa? toplum normlarına uymak zorunda değilim diyerek saçını kısacık kestirip gidip bir barda 2 tane miller içip götü mü kaybedeceksin? ertesi gün ayıldığında ne olacak? isyan mı edeceksin, et! kim duyacak seni? herkes gerizekalı evet, bir sen akıllısın. kimse seni anlamıyor. ama o gerizekalılara bir bak! hepsi dünyanın tüm nimetlerinden ne de güzel faydalanıyor... hepsinin evleri, çocukları, aileleri, komşuları, semtleri, memleketleri, dostları ve düşmanları var. insanı bunlar yaşatır. sen evliya mısın?

hepsi sonuç. bu sonuca hepimiz mahkum edildik. biz zavallıların şu halde elinden hiçbir şey gelmiyor. sonucu ancak karşımızda belirdiğinde anlayabiliyoruz. tepkim, böyle bir yaşama sebep olanlara. ve mahkum olduğu bu sonuca ego ve kibrinden dolayı sahip çıkmaya çalışanlara...

kaybediyoruz. ilkokul mezunu bir kürdün usulsüz, vergi kaçırarak büyüyen, ahlaki normlardan çok uzak ve bugün var yarın yok şirketinde günde 11 saat mesai yapıp eve gelip yorgunluktan bayılmayı matah bir şey sanıyoruz. güya eğitimli, ufku geniş bireyleriz... yazık.
güncel Önemli Başlıklar