her türlü görüşe saygım var

Saygı TDK'ye göre: Değeri, üstünlüğü, yaşlılığı, yararlılığı, kutsallığı dolayısıyla bir kimseye, bir şeye karşı dikkatli özenli, ölçülü davranmaya sebep olan sevgi duygusu, hürmet, ihtiram
2.anlam olarak ise başkalarını rahatsız etmekten çekinme duygusu.

Kabaca bir kimseyi veya bir şeyi değerli bulup hürmet gösterme belki içselleştirme ile kibar, hoşgörülü bir tutum sergileme arası bir kavram saygı, en azından ben böyle anlıyorum.

Buna göre bir insan herhangi bir farklılığa karşı hoşgörülü olarak yeterince saygılı olabilir, bunun için değerli görmesine gerek yok. Bunun yanında hemen hemen hiçbir şey eleştiriden, farklı görüşlerden münezzeh olmadığı için de en sert eleştiriler bile bir hoşgörüsüzlükten doğmuyorlarsa saygı bariyerini aşmayabilir. Bunun da yanında bir insan her şeye karşı hoşgörülü olabilir mi, olmalı mı, böyle bir şey mümkün müdür, ayrı birer tartışmanın konusu.

Türkiye'de özellikle sosyal ağlarda, sözlüklerde gördüğüm üzere 'saygı' kavramının kişilerde farklı anlamlar bulması tartışmalar içinde yeni tartışmalar yaratıyor.

Ben bir insanın her görüşe karşı kibar bir tutum içinde olamayacağını düşünüyorum. Fakat ifade özgürlüğü ve çeşitliliğe duyduğum derin saygıdan ötürü biraz da medeni bir insan olma çabası neticesinde pek çok görüşe karşı hoşgörülü ve ön yargısız olma gayreti içerisindeyim ve en doğrusu bu gibi.