azerbaycan ın türkiye için yaptıkları

bu kadar cahili en son akepe kahvehanesine gidince bir arada görmüştüm, vay anasını. biri demiş azerbaycan kıbrıs'ı tanıdı mı, diğeri türkiye rusya ile savaşa girse yanımızda olur mu... vs vs

bakın sayın amına koyduklarım, devletleri her zaman politikaları doğru olacak diye bir kural yok. devletleri de neticede o dönemki başkanlar, başbakanlar, hükümetler yönetir. sırf onlar yanlış yapıyor diye tümden bir halka mal edemezsiniz.

bizim zamanın iktidarı abd ırak'ı vururken hava üssünü abd'ye açmıştır ve gelecek paraya gözünü dikmiştir.
(bkz: bağdat a ilk bomba düşer düşmez 8 milyar dolarımızı alırız)

74 kıbrıs çıkartması sonrası tüm dünya bize ambargo uygularken ambargoyu delen tek lider kaddafi'nin devrilmesinde türkiye hükümetin rolünü düşünelim.

azerbaycan'ın kıbrıs'ı tanımaması da yine siyasidir. bugün kıbrıs'ı tanırsalar, karabağ'ı da ermenistan toprağı olarak tanımak zorunda kalabilirler. bu tüm türki devletler için geçerli.

aliyev kötü bir yönetici olabilir, baba aliyev de keza, rte de kötü bir yönetici olabilir, tanıştığınız azerbaycan türkü olan insanların tümü de kötü olabilir ama bu azerbaycan halkının kötü olduğu anlamına gelmez. onlar bizim kardeşimizdir, kan yoldaşımızdır. daha kendi ülke sınırlarımız içindeki 15 milyon kürtle anlaşamıyoruz, azerbaycan türklerine kötü diyoruz. yok öyle bir dünya.